Hintalappu luonnolle

Hintalappu luonnolle
Mikä on luonnon hintalappu? Tiedekulmassa keskustellaan siitä, kuinka luontokatoa voidaan torjua talouden mekanismien ja sääntelyn avulla.
Mikä on luonnon hintalappu? Tiedekulmassa keskustellaan siitä, kuinka luontokatoa voidaan torjua talouden mekanismien ja sääntelyn avulla.

Mikä on luontokadon hinta?

Tässä tapahtumassa keskustellaan siitä, kuinka luontokatoa voidaan torjua talouden mekanismien ja sääntelyn avulla.

Luonnonvarojen vastikkeeton käyttö on suistamassa maapallon epätasapainoon. Luonnolle asetellaankin nyt hintalappua, joka pakottaisi miettimään jatkossa tarkemmin, onko luonnon tuhoaminen kannattavaa esimerkiksi rakennushankkeissa.

Luontokadon torjumisesta talouden mekanismien ja sääntelyn avulla keskustelemassa ovat ympäristöekonomian apulaisprofessori Lassi Ahlvik, ympäristöoikeuden professori Kai Kokko ja ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari. Keskustelun juontaa Reetta Räty

 

Keskustelijat

Tutustu Hintalappu luonnolle -ohjelman keskustelijoihin alla.

Lassi Ahlvik

Lassi Ahlvik (@AhlvikLassi) on ympäristöekonomian apulaisprofessori Helsingin yliopistolla. Hän tutkii ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa etenkin yritysten näkökulmasta.

"Minua kiehtoo työssäni etenkin aiheen monimutkaisuus ja -polvisuus: miten ihmiset ja yritykset tekevät päätöksiä, ja miten niiden toimintaan voidaan parhaiten vaikuttaa?"

 

Kai Kokko

Kai Kokko on ympäristöoikeuden professori ja varajohtaja Helsingin yliopiston kestävyystieteteen instituutissa (HELSUS). Hän tutkii ja opettaa laajasti erityisesti Suomen ja EU:n ympäristöoikeuteen ja -sääntelyyn liittyviä asioita.

"Työ on tärkeää kestävyysnäkökulmasta, nykyisen ja tulevien sukupolvien kannalta, kun tutkimuskohteena on esim.  ilmaston muutoksen hillintää ja siihen sopeutumista, biodiversiteetin turvaamista ja kiertotaloutta koskeva sääntely."

Mikä on vinkkisi kestävämpään elämään, Kai?

”Etene pienin askelin ja tekemällä mitä kohtuullisesti voit kohti kestävämpää elämää.”

Emma Kari

Emma Kari (@EmmaKari) on ympäristö- ja ilmastoministeri ja kansanedustaja.

Tue tutkimusta luontokadon pysäyttämiseksi

Varpunen ja yli 2 500 muuta lajia on vaarassa kadota Suomesta. Lahjoittamalla autat meitä löytämään ratkaisuja luontokadon pysäyttämiseksi. Klikkaa ja lue lisää!

Ilmasto ja luonnon monimuotoisuus

Tiede vie meitä kohti ilmastokriisin ja luontokadon ratkaisemista. Nyt on pakko toimia. Tutustu Helsingin yliopiston teemaan Ilmasto ja luonnon monimuotoisuus.