Luontokadon ratkaisijat

Luontokadon ratkaisijat
Kun riittävän moni eliölaji katoaa, ympäristömme ja arkemme muuttuu. Siksi meidän pitää toimia nyt. Tiedekulman Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarjassa torjutaan luontokatoa tieteen avulla.
Kun riittävän moni eliölaji katoaa, ympäristömme ja arkemme muuttuu. Siksi meidän pitää toimia nyt. Tiedekulman Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarjassa torjutaan luontokatoa tieteen avulla.

Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarja

Kun riittävän moni eliölaji katoaa, ympäristömme ja arkemme muuttuu. Luontokato voi johtaa ennakoimattomiin ketjureaktioihin, joita emme pysty enää hallitsemaan. Siksi on tärkeää toimia nyt. Tiedekulman Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarjassa etsitään ratkaisuja monimuotoisen tulevaisuuden säilyttämiseksi. 

Äänessä ovat luontokadon huippuasiantuntijat, jotka keskustelevat siitä miksi luontokadon estäminen on ihmiselle elintärkeää ja kuinka ajattelumme pitää muuttua, jotta selviydymme tulevaisuudessa. Tule kanssamme Tiedekulmaan etsimään ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen!

Kaikki keskustelut ja esitykset löytyvät Youtube-kanavaltamme sekä Soundcloudista

Tiedekulman luontokatoaiheisia sisältöjä

Kiinnostaako luontokato aiheena enemmänkin? Tutustu Tiedekulman luontokatoaiheisiin tapahtumatallenteisiin!

Kuudes sukupuutto: Hyönteisten monimuotoisuuden tärkeys

Miksi hyönteisiä on niin paljon, mihin niitä kaikkia tarvitaan? Yli-intendentti ja hyönteistiimin esimies Pasi Sihvonen Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomuksesta kertoo, miksi hyönteisten monimuotoisuus on tärkeää ja kuinka eri lajit ovat riippuvaisia toisistaan.

Kuudes sukupuutto: Lajikadon syyt ja monimuotoisuuskriisin ratkaisut

Lajeja katoaa tällä hetkellä maapallolta jopa tuhat kertaa luonnollista sukupuuttotahtia nopeammin. Miksi kuudennesta sukupuuttoaallosta pitää olla huolissaan ja mitä asialle voi tehdä?

Pinnalla: miten maailman maat pysäyttävät luontokadon?

Luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi tarvitaan pikaisia toimia. Tiedekulman Pinnalla-ohjelmassa taustoitetaan ajankohtaisia luontokadon kysymyksiä ja pureudutaan luonnon monimuotoisuutta käsitteleviin kansainvälisiin neuvotteluihin.

Tiedekulma Live | Kuin­ka il­mas­to muut­taa poh­jois­ta luon­toa?

Kuinka käy kylmiin oloihin sopeutuneille kasveille ja eläimille, kun talvi ei yhtäkkiä tulekaan? Jari Hanskan kanssa ilmastonmuutoksen vaikutuksista luontoon ovat keskustelemassa ympäristömuutoksen professori Atte Korhola ja tutkijatohtori Maria Hällfors Helsingin yliopistosta.

Tue tutkimusta luontokadon pysäyttämiseksi

Varpunen ja yli 2 500 muuta lajia on vaarassa kadota Suomesta. Lahjoittamalla autat meitä löytämään ratkaisuja luontokadon pysäyttämiseksi. Klikkaa ja lue lisää!

Ilmasto ja luonnon monimuotoisuus

Tiede vie meitä kohti ilmastokriisin ja luontokadon ratkaisemista. Nyt on pakko toimia. Tutustu Helsingin yliopiston teemaan Ilmasto ja luonnon monimuotoisuus.