Lasten tiedekysymykset LIVE

Lasten tiedekysymykset LIVE
Helsingin Sanomien suosikkipalsta Lasten tiedekysymykset saapuu yleisön eteen Tiedekulman lavalle keskiviikkona 21.9.
Helsingin Sanomien suosikkipalsta Lasten tiedekysymykset saapuu yleisön eteen Tiedekulman lavalle keskiviikkona 21.9.

Lasten tiedekysymykset LIVE | 21.9.2022 klo 17

Helsingin Sanomien suosikkipalsta Lasten tiedekysymykset saapuu yleisön eteen Tiedekulman lavalle keskiviikkona 21.9. Kysymysten aiheena on ihmeellinen avaruus. Kuinka monta tähteä avaruudessa on? Voiko musta aukko nielaista meidät? Miten minusta voi tulla astronautti? Voiko Marsissa asua? Tule esittämään kiperimmät avaruusaiheiset kysymyksesi asiantuntijoille!  

Tiedekulmassa lasten kysymyksiin ovat vastaamassa astrofyysikko Sissi Enestam, tähtitieteilijä Mikael Granvik, avaruusfyysikko Minna Palmroth ja avaruusfilosofi Tuukka Perhoniemi. Tilaisuuden juontaa Jukka Ruukki Helsingin Sanomien tiedetoimituksesta. 

Tapahtuma on osa Tiedekulman Katse ylös -ohjelmasarjaa, joka nostaa osallistujat yläilmoihin avaruustoiminnan kehityksen nykyhetkeen. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa livestriimiä tai katso tallenne! 

Tutustu avaruusaiheisten tiedekysymysten tutkijaraatiin

Sissi Enestam

Sissi Enestam on astrofysiikko ja tohtorikoulutettava Aalto-yliopistossa. Sissi tekee väitöskirjaa supermassiivisista mustista aukoista aktiivisissa galaksin ytimissä. Vuonna 2021 Enestam oli yksi yli 22 500 eurooppalaisesta, jotka hakivat Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronautiksi.

Sissiltä voi kysyä kysymyksiä erityisesti mustista aukoista sekä astronauttiasioista.

Mikael Granvik

Mikael Granvik on tähtitieteilijä sekä planetaarisen astrofysiikan apulaisprofessori Helsingin yliopistossa ja avaruusteknisten systeemien apulaisprofessori Luulajan teknillisessä yliopistossa. Hän tutkii asteroideja ja muita Aurinkokunnan pienkappaleita, kuten komeettoja eli pyrstötähtiä.

Mikaelilta voi kysyä kysymyksiä erityisesti asteroideista ja komeetoista.

Minna Palmroth

Minna Palmroth (@MinnaPalmroth) on laskennallisen avaruusfysiikan professori Helsingin yliopistossa. Minna tutkii, opettaa sekä toimii aktiivisesti tieteen ja päättäjien välissä. Hänen tutkimuskohteitaan ovat avaruuden fysikaaliset olosuhteet ja niiden vaikutukset yhteiskuntaan ja kriittiseen infrastruktuuriin sekä avaruuden kestävä käyttö.

Minnalta voi kysyä tapahtumassa erityisesti lähiavaruudesta, revontulista ja auringosta.

Tuukka Perhoniemi

Tuukka Perhoniemi on avaruusfilosofi Tähtitieteellinen yhdistys Ursassa. Tuukka pitää Ursassa tähtiretkiä ja tähtitaivaskursseja. Lisäksi hän pohtii avaruusfilosofian kysymyksiä, tekee avaruustaidetta sekä kirjoittaa ja suomentaa kirjoja eri aiheista.

Tuukalle voi esittää kysymyksiä erityisesti tähtitaivaasta, filosofiasta ja tieteenhistoriasta.