Kaiken maailman terveys
Pandemiat eivät tunne maiden ja lajien rajoja. Tule kuulemaan ja oppimaan, miten tutkimus auttaa ratkaisemaan globaaleja terveysuhkia.
Kaiken maailman terveys -ohjelmasarja
Miten seuraava pandemia torjutaan? Kuinka pelastamme antibiootit? Miksi luonnonsuojelu on myös terveyden suojelua? Tiedekulman Kaiken maailman terveys -ohjelmasarjan viisi tapahtumaa tarkastelevat ihmisten, eläinten ja ympäristön terveyttä yhtenä maapallon laajuisena kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Ohjelmasarjan keskusteluissa ovat äänessä terveyden huippuasiantuntijat. Tule kanssamme kuulemaan ja kokemaan, kuinka tutkimus auttaa ratkaisemaan globaaleja terveysuhkia!
Tutustu tapahtumiin
Tiedekulman terveysaiheisia sisältöjä
Ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys on kaikkien yhteinen asia. Tutustu Tiedekulman aihetta käsitteleviin sisältöihin!

Takaisin luontoon
Takaisin luontoon -ohjelmassa keskustellaan siitä, minkälaista maailmankuvan muutosta ympäristökriisien torjuminen meiltä vaatii. Kuinka ajattelumme pitää muuttua, jotta selviydymme tulevaisuudessa?

Mikrobit takaisin kaupunkilaisten elimistöön
Helsingin yliopiston tutkijatohtori Marja Roslund kertoo, miten elinympäristön muutokset ja luontokato vaikuttavat ihmisen immuunipuolustuksen toimintaan ja kuinka luonnon hyvää tekevät mikrobit saadaan takaisin kaupunkilaisten elimistöön.

Miten rokotteet toimivat?
Miten erilaiset rokotteet toimivat ja mihin niiden teho perustuu? Millaisia vaiheita rokotteiden kehittämiseen kuuluu? Miten on mahdollista, että koronarokotteita on kehitetty niin nopeasti?

Moniresistentit bakteerit turvapaikanhakijoilla
Antibioottiresistenssin nopea lisääntyminen on merkittävä terveysuhka. Väitöskirjatutkija Tuomas Aro tutkii mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä bakteereita Suomeen saapuneilla turvapaikanhakijoilla ja pakolaisilla.

Kuinka katkaista malarian kierto?
HUSLABin ylilääkäri, immunologian professori Seppo Meri kertoo Tiedekulmassa uusista torjuntakeinoista malariaa vastaan.
Terveempi maailma
Ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys on yhteinen asia. Tämän päivän tutkimus tarkoittaa tulevaisuudessa parempaa terveyttä kaikille. Tutustu Helsingin yliopiston Terveempi maailma -teemaan!