Kaiken maailman terveys

Kaiken maailman terveys
Pandemiat eivät tunne maiden ja lajien rajoja. Tule kuulemaan ja oppimaan, miten tutkimus auttaa ratkaisemaan globaaleja terveysuhkia.
Pandemiat eivät tunne maiden ja lajien rajoja. Tule kuulemaan ja oppimaan, miten tutkimus auttaa ratkaisemaan globaaleja terveysuhkia.

Kaiken maailman terveys -ohjelmasarja

Miten seuraava pandemia torjutaan? Kuinka pelastamme antibiootit? Miksi luonnonsuojelu on myös terveyden suojelua? Tiedekulman Kaiken maailman terveys -ohjelmasarjan viisi tapahtumaa tarkastelevat ihmisten, eläinten ja ympäristön terveyttä yhtenä maapallon laajuisena kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ohjelmasarjan keskusteluissa ovat äänessä terveyden huippuasiantuntijat. Tule kanssamme kuulemaan ja kokemaan, kuinka tutkimus auttaa ratkaisemaan globaaleja terveysuhkia!

Tiedekulman terveysaiheisia sisältöjä

Ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys on kaikkien yhteinen asia. Tutustu Tiedekulman aihetta käsitteleviin sisältöihin!

Takaisin luontoon

Takaisin luontoon -ohjelmassa keskustellaan siitä, minkälaista maailmankuvan muutosta ympäristökriisien torjuminen meiltä vaatii. Kuin­ka ajat­te­lum­me pi­tää muut­tua, jot­ta sel­viy­dym­me tu­le­vai­suu­des­sa?

Mikrobit takaisin kaupunkilaisten elimistöön

Helsingin yliopiston tutkijatohtori Marja Roslund kertoo, miten elinympäristön muutokset ja luontokato vaikuttavat ihmisen immuunipuolustuksen toimintaan ja kuinka luonnon hyvää tekevät mikrobit saadaan takaisin kaupunkilaisten elimistöön.

Miten rokotteet toimivat?

Miten erilaiset rokotteet toimivat ja mihin niiden teho perustuu? Millaisia vaiheita rokotteiden kehittämiseen kuuluu? Miten on mahdollista, että koronarokotteita on kehitetty niin nopeasti?

Moniresistentit bakteerit turvapaikanhakijoilla

Antibioottiresistenssin nopea lisääntyminen on merkittävä terveysuhka. Väitöskirjatutkija Tuomas Aro tutkii mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä bakteereita Suomeen saapuneilla turvapaikanhakijoilla ja pakolaisilla.

Kuinka katkaista malarian kierto?

HUSLABin ylilääkäri, immunologian professori Seppo Meri kertoo Tiedekulmassa uusista torjuntakeinoista malariaa vastaan.

Terveempi maailma

Ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys on yhteinen asia. Tämän päivän tutkimus tarkoittaa tulevaisuudessa parempaa terveyttä kaikille. Tutustu Helsingin yliopiston Terveempi maailma -teemaan!