Maailmantalouden myrskyt

Tiedekulma - Maailmantalouden myrskyt

TI 17.10. KLO 17
STAGE

Iso-Britannia erosi EU:sta, Donald Trump vetelee naruja Yhdysvalloissa. Protektionismi ja nationalismi nostavat päätään eri puolilla maailmaa, maailmantalous vavahtelee. Miltä tulevaisuuden globaali talous näyttää ja mitä se tarkoittaa Suomen näkökulmasta?

Keskustelemassa pol. lic. Johnny Åkerholm ja tutkija Antti Ronkainen. Keskustelua ohjaa vanhempi asiantuntija Hanna Freystätter (Suomen Pankki).

Illan aihe kuuluu uuden Tiedekulman avaussarjaan Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Voit seurata tilaisuutta myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tästä linkistä.

Keskustelijat

Maailmantalouden myrskyt - tilaisuuden puhujat

Johnny Åkerholm (vas), Antti Ronkainen

Antti Ronkainen on poliittisen talouden väitöskirjatutkija Helsingin yliopistolla. Hänen väitöskirjansa käsittelee Yhdysvaltojen ja Euroopan keskuspankkien poikkeuksellisia toimia finanssikriisin jälkeen.

Johnny Åkerholm on työskennellyt lähes koko uransa aikana talouspoliittisten kysymysten parissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä hetkellä hän toimii Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtajana sekä Keskuskauppakamarin talouspoliittisena neuvonantajana.

Hanna Freystätter on toimistopäällikkö Suomen Pankin kansainvälisen ja rahatalouden toimistosta, jonka tehtävänä on tuottaa ajantasainen arvio euroalueen hintanäkymistä. Toimisto on syyskuussa 2017 julkistanut myös oman maailmantalouden ennusteensa.