Maailman henkinen tila

Tiedekulma - Maailman henkinen tila

TI 11.9. KLO 17
STAGE

Yhteiset sopimukset ja ihmisoikeudet ovat jääneet valtapolitiikan ja nationalismin varjoon. Maailmanpolitiikan vakiintuneiden sääntöjen ja kansainvälisten suhteiden pohja murenee. Onko toiminta enää rationaalista? Mihin kansainvälisissä suhteissa voi luottaa ja miten luottamusta rakennetaan?

Maailmanpolitiikan tunne-elämää ja luottamusta pohtivat Ida Koivisto, Sinikukka Saari ja Johanna Vuorelma. Tilaisuuden juontaa Reetta Räty.

Tapahtuma on osa Tiedekulman Crazy World -teemaa, joka tarkastelee maailman henkistä tilaa ja löytää kiristyneen kansainvälisen ilmapiirin ja vastakkainasettelujen keskeltä myös valopilkkuja ja ratkaisuja. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena! Klikkaa itsesi mukaan myös Facebookissa.

Keskustelijat

Tiedekulma - Maailman henkinen tila

Ida Koivisto (vas.), Sinikukka Saari, Johanna Vuorelma

Ida Koivisto työskentelee julkisoikeuden apulaisprofessorina Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Työssään häntä inspiroi ennen kaikkea uuden tiedon tuottaminen sekä vallan ja oikeuden välisten punosten tarkastelu. Vinkki maailman muuttamiseksi: “Ole salapoliisi, älä profeetta!”

Sinikukka Saari on Venäjään, Itä-Eurooppaan ja Etelä-Kaukasukseen erikoistunut tutkija ulkoministeriössä. Hän pohtii paljon myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä kysymyksiä sekä globaaleja tulevaisuuden kehitystrendejä ja sitä,  miten meidän tulisi valmistautua muutoksiin. Vinkki maailman muuttamiseksi: “Maailmaa muutetaan paremmaksi kohtaamalla jokainen ihminen yksilönä. Yritetään päästä eroon stereotypioista!”

Johanna Vuorelma on yliopistonlehtori ja politiikan tutkija Eurooppa-tutkimuksen keskuksessa. Hän tutkii muun muassa politiikan kieltä ja luottamusta kansainvälisessä politiikassa. Vinkki maailman muuttamiseksi: “Kannusta nuoria äänestämään.”