Kuvaaminen Tiedekulmassa

Tiedekulman kaikille avoimet tilat ovat julkista tilaa. Julkisessa tilassa valokuvaaminen ja videokuvaus on sallittua. Tiedekulma Shopin, Unisportin, Think Companyn ja Reaktorin tilat eivät ole julkista tilaa.

Tiedekulma on yliopistolaisille ja kaupunkilaisille tarkoitettu työskentely- ja tapahtumatila. Tiedekulmassa vierailee 17 000 kävijää ja järjestetään 10–15 tapahtumaa viikoittain. Kaikki kuvaukset on toteutettava Tiedekulman toiminnan ehdoilla siten, ettei niistä aiheudu Tiedekulman asiakkaille, tapahtumille ja muulle toiminnalle haittaa esimerkiksi rajoittamalla kulkua, estämällä oleskelua tiloissa tai häiritsemällä tapahtuman kulkua.

Kuvaaminen yksityiseen käyttöön on sallittu yliopiston kaltaisissa julkisissa tiloissa, kunhan kuvaaminen ei häiritse tilan normaalia toimintaa. Henkilöiden kuvaamiseen tarvitaan aina asianomaisten suostumus. 

Tiedekulma Shopin, Unisportin, Think Companyn ja Reaktorin tilat eivät ole julkista tilaa. Tapahtumajärjestäjä voi rajoittaa esimerkiksi esitysten kuvaamista. Siitä ilmoitetaan erikseen.

Kaikki kuvaukset on toteutettava Tiedekulman toiminnan ehdoilla siten, ettei niistä aiheudu Tiedekulman asiakkaille, tapahtumille ja muulle toiminnalle haittaa. Kuvaustilanne ei esimerkiksi saa rajoittaa ihmisen kulkua tai estää oleskelua tiloissa, eikä ääni häiritä yliopistolaisten työskentelyä tai muuta toimintaa. 

Yliopistoa koskevassa uutisoinnissa uutis- ja ajankohtaismedia ja muut tiedotusvälineet ovat tervetulleita kuvaamaan Tiedekulmaan. Kuvaamisesta pitää ilmoittaa etukäteen Tiedekulman asiakaspalveluun  thinkcorner(at)helsinki.fi.

Tiedekulman tiloja on joissain tapauksissa mahdollista vuokrata myös muun tyyppisten kuvausten taustaksi. Tuote- ja mainoskuvauksiin ei pääsääntöisesti voi vuokrata tiloja. Tuotantoyhtiöiden elokuva- tai muissa kaupallisissa kuvauksissa ota hyvissä ajoin yhteyttä Tiedekulman asiakaspalveluun thinkcorner(at)helsinki.fi. Kuvaaminen muihin kaupallisiin tms tarkoituksiin arvioidaan tapauskohtaisesti.

Helsingin yliopisto ylläpitää medialle avointa kuvapankkia Uni Material Bankissa (https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto/medialle/median-kuvapankki). Kuvapankissa on kuvia yliopiston rakennuksista, tutkimuksesta ja opetuksesta sekä henkilökuvia yliopistolaisista. Media voi käyttää kuvapankin kuvia veloituksetta Helsingin yliopiston tutkimuksesta, opetuksesta tai muusta toiminnasta kertovien juttujen yhteydessä. Muu käyttö on kielletty.