Juurettomat

Tiedekulma - Juurettomat

TI 24.10. KLO 16.30
STAGE

Suurin kansakunta ovat nykyään ne, jotka asuvat jossain muualla kuin synnyinmaassaan. Juurista puhuminen sisältää vahvoja ja vaikuttavia mutta myös harhaanjohtavia oletuksia. Juuret syntyvät paikallaan ja ilman juuria ihminen oletettavasti kuihtuu. Mutta voiko ihminen juurtua muulla tavoin kuin paikallaan ollen?

Keskustelemassa Hanna Snellman, Minna Säävälä, Nasima Razmyar ja Kai Latvalehto. Keskustelua ohjaa toimittaja Reetta Räty.

Tilaisuudessa myös elokuvanäytös Laulu koti-ikävästä (paras pohjoismainen dokumenttielokuva 2013 Göteborg International Film Festival, kaksi Jussi-palkintoa 2014). Elokuvan jälkeen Q&A ohjaaja Mika Ronkaisen ja päähenkilö Kai Latvalehdon kanssa.

Illan aihe kuuluu uuden Tiedekulman avaussarjaan Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Voit seurata tilaisuuden keskusteluosuutta myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tallenteena. Julkaisemme linkin lähetykseen verkkosivuillamme ennen tapahtuman alkua.

Katso tapahtuman sivu Facebookissa.

Keskustelijat

Tiedekulma Juurettomat tapahtuman puhujat

Hanna Snellman (vas), Minna Säävälä, Nasima Razmyar, Kai Latvalehto

Hanna Snellman on kansatieteen professori, joka on tutkimuksissaan käsitellyt Ruotsissa asuvia suomalaisia siirtolaisia eri näkökulmista.

Minna Säävälä on sosiaali- ja kulttuuriantropologian dosentti ja työskentelee Väestöliitossa. Hän on julkaissut viime vuonna kirjan ’Muukalainen tuli kylään’ ihmisen liikkuvuudesta ja muukalaisuuden herättämistä tunteista.

Nasima Razmyar on Helsingin apulaispormestari ja kunnanvaltuutettu. Hän on toiminut muun muassa Tanskassa kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n tehtävissä ja on nykyään Monika-Naisten -liiton puheenjohtaja.

Kai Latvalehto väittelee tohtoriksi Åbo Akademissa 2017 aiheenaan toisen sukupolven ruotsinsuomalaisuus. Hän asui Göteborgissa 13-vuotiaaksi saakka ja muutti vanhempiensa kanssa Suomeen vuonna 1980. Latvalehto on päähenkilö dokumenttielokuvassa Laulu koti-ikävästä.