Järjestä tilaisuus

Tiedekulma on tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuvien tilaisuuksien paikka. Tiedekulma tuo tutkitun tiedon osaksi ihmisten arkea käsittelemällä tieteellisiä teemoja ja ajankohtaisia keskustelunaiheita tapahtumissa ja verkossa. Tiedekulma tuottaa ohjelmasisältöjä ja toimii tapahtumapaikkana tiedetapahtumille. 

Tiedekulma tapahtumapaikkana

Tiedekulma on katutasoinen tieteen popularisoinnin areena, jonka ideana on olla helposti lähestyttävä, avoin ja rento. Jätetään pois turhat muodollisuudet, luennointi ja virallisuus. Parhaat keskustelut syntyvät eri näkökulmien törmäämisestä. Pidetään tapahtumat kiinnostavina ja nostatetaan rohkeasti puheenaiheita.

  • Tiedekulmassa järjestettävillä tapahtumilla tulee olla selkeä kytkös tutkimukseen ja tieteeseen.
  • Tapahtumilla tavoitellaan suurta yleisöä ja niiden sisällön tulee olla yleistajuista. 
  • Tapahtumia järjestetään enintään kahden tunnin aikaikkunoissa. Lyhyellä formaatilla ja tiivistetyllä sisällöllä tavoitetaan helpommin suuria yleisöjä ja sidosryhmiä.
  • Tiedekulman tapahtumatilat ovat avoimia ja tiloissa järjestettävään ohjelmaan voivat kaikki osallistua. Tapahtumajärjestäjien on tärkeää pohtia, onko tilojen avoimuus ja vapaa osallistuminen tapahtuman tavoitteille eduksi vai vaikeuttaako se toteutusta.

Etsitkö puhujaa tapahtumaasi? Helsingin yliopiston tutkijat ja asiantuntijat löytyvät tutkimusportaalista tai henkilöhaun kautta. Keräämme ajankohtaisista aiheista myös asiantuntijalistoja, joista näet teemoittain, kuka voisi sopia puhujaksi tilaisuuteen: helsinki.fi/fi/yliopisto/etsi-asiantuntija

Tiedekulman vuokrattavat tapahtumatilat
Tutustu tarkemmin Tiedekulman tapahtumatiloihin ja tee varauskysely:
Stage
Fönster
Think Lounge

Helsingin yliopiston muut tapahtumatilat
Helsingin yliopistossa on myös paljon muita tapahtumatiloja yksityistilaisuuksiin, kutsuvierastilaisuuksiin, juhliin, henkilöstötilaisuuksiin ja perinteisiin luentoihin ja ryhmätyöskentelyyn. Lisätietoja vuokrattavista tiloista: helsinki.fi/fi/yhteistyo/vuokraa-tila
Yliopiston tiloja ei vuokrata eri maiden kansallispäivien juhlintaan, puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin tai suoraan yliopiston kanssa kilpailevaan kaupalliseen toimintaan kuten maksullisiin koulutuksiin, seminaareihin tai valmennuskursseihin. 

Tiedekulma tuottaa ohjelmaa 

Tiedekulma tuottaa Helsingin yliopiston tutkimukseen pohjautuvia ohjelmasarjoja ja ajankohtaisiin aiheisiin tarttuvia tapahtumia, joiden tallenteita julkaistaan Youtubessa ja podcasteina.

Tapahtumapalveluissa on poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Lue lisää Tiedekulman poikkeusjärjestelyistä sekä koronatilanteesta Helsingin yliopistolla.