Digivanhempien terapiailta

Tiedekulma - Digivanhempien terapiailta

To 8.11. klo 17
Stage

Tämän päivän lapset syntyvät digitaaliseen maailmaan, joka on jatkuvassa muutoksessa. Miten lasta tulisi valmistaa ennakoimattomaan tulevaisuuteen? Mikä on nykyajan vanhemman ja kasvattajan rooli? Digiajan vanhempi, tule hengähtämään hetkeksi ja purkamaan huoliasi yhdessä kasvatusalan asiantuntijoiden kanssa.

Illan asiantuntijoina ovat varhaiskasvatuksen professori Mirjam Kalland, erityiskoulun johtaja, väitöskirjatutkija Tiina Korpela-Liimatainen, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja mediakasvatuksen suunnittelija Rauna Rahja. Tapahtuman juontaa Reetta Räty.

Tapahtuman aikana Tiedekulman Basementissa on yli 3-vuotiaille lapsille tarkoitettu lapsiparkki, jonka järjestää Monilukutaitoa opitaan ilolla -tiimi. Parkki on avoinna klo 16.30–18.45, ja se täytetään saapumisjärjestyksessä, ei ennakkoilmoittautumisia. Lapsia mahtuu kerrallaan noin 10–12, mahdollisesti enemmänkin riippuen osallistuvien lasten iästä. Lapsen voi tuoda tai hakea missä vaiheessa tahansa. Voit ottaa lapsesi mukaan myös terapiaillan yleisöön.

Tapahtuma on osa Smart as HEL -sarjaa, jossa tarkastellaan, mitä ja miten tulevaisuudessa pitäisi oppia ja opettaa. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa livestriimiä tai katso tallenne!

Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa.

Keskustelijat

Tiedekulma - Digivanhempien terapiailta

Mirjam Kalland (vas.), Tiina Korpela-Liimatainen, Tuomas Kurttila, Rauna Rahja

 

Mirjam Kalland on varhaiskasvatuksen professori ja sosiaalityön ja perhetutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa, musiikkikasvatuksen dosentti Sibelius-Akatemiassa sekä lastenpsykoterapeutti. Hän on kiinnostunut vanhemmuudesta, lapsen kehityksestä ja siitä, miten yksilöllisen lapsen kehitystä voidaan tukea lapsen kehitysympäristöissä, erityisesti varhaiskasvatuksessa. Tärkeä tieto tai taito tulevaisuuden varalle: “Tulevaisuudessa tarvitaan yhä vahvemmin itsesäätelykykyä, kun maailma tulvii virikkeitä. Lapsen itsesäätelykyky kehittyy, kun vanhempi on kiinnostunut lapsen mielestä, tarjoaa turvaa ja lohdutusta sekä antaa sanoja ja merkitystä sille, mitä lapsi kokee.”

Tiina Korpela-Liimatainen on intohimoinen koulun ja kasvatuksen kehittäjä, erityiskoulun johtaja Espoossa ja väitöskirjatutkija. Hän uskoo kohtaamisten voimaan ja tietoisen hyvän sanoittamiseen: jokaisessa kohtaamisessa on aina arvostuksen ja ymmärryksen mahdollisuus sekä sen tuoma keskinäisen ymmärryksen lisääntyminen. Tärkeä tieto tai taito tulevaisuuden varalle: “Työelämätaitojen lisäksi meillä tulee olla taito liittyä päivittäin aina uudelleen meille itselle tärkeisiin ihmisiin, jotta säilytämme aidon yhteyden itseemme ja toisiimme.” 

Tuomas Kurttila on työskennellyt lapsiasiainvaltuutettuna toukokuusta 2014 lähtien. Lapsiasiavaltuutettu arvioi ja edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa.

Rauna Rahja työskentelee Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorisotyön tiimissä mediakasvatuksen suunnittelijana. Hän kehittää mediakasvatusta ja sen käytäntöjä, koulutuksia ja materiaaleja lasten, nuorten, perheiden ja ammattilaisten parissa. Työssään Rahjaa inspiroi tasapainoon pyrkiminen ja toivon herättäminen digitaalisessa ajassa. Tärkeä tieto tai taito tulevaisuuden varalle: “Kohtaamisen, keskittymisen ja kriittisyyden taidot tulevat todennäköisesti korostumaan tulevaisuudessa entisestään.”