Demokratian kriisi

Tiedekulma - Demokratian kriisi

MA 9.10.
STAGE

Tule pohtimaan demokratian kriisiä ja populismin nousua asiantuntijoiden kanssa!

Väitteet siitä, että demokratia on kriisissä ja populistinen retoriikka nousussa herättävät kysymyksen, onko demokratia sittenkään ikuinen, “viimeinen valtiomuoto” vai elämmekö jo demokratian jälkeistä aikaa.

Demokratialle tärkeää on keskustelu, yhdessä pohtiminen ja päättäminen. Tiedekulma ja Politiikasta tuo yhteen alan asiantuntijat ja yleisön keskustelemaan demokratian nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä, ensin pienissä ryhmissä ja lopuksi saman pöydän ääressä.

Suomenkielisen päiväohjelman (klo 12-15) tutkija-asiantuntijat ovat Anne Holli, Niilo Kauppi, Kristian Klockars, Katalin Miklóssy, Virpi Salojärvi, Hanna Wass.

Englanninkielisen iltaohjelman (klo 16-19) tutkija-asiantuntijat ovat Kristian Klockars, Halil Gürhanli, Joonas Martikainen, Emilia Palonen, Laura Sibinescu, Hanna Wass ja Joonatan Virtanen.

Illan aihe kuuluu uuden Tiedekulman avaussarjaan Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tapahtumaa koordinoi populismin ja demokratian tutkija, yliopistonlehtori Emilia Palonen ja Politiikasta-verkkolehden kirjoittaja Marianne Sandelin.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Voit seurata tilaisuutta osittain myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tallenteena. Julkaisemme linkin lähetykseen verkkosivuillamme ennen tapahtuman alkua.

Demokratian kriisi -tapahtuma Facebookissa