Pulmaario-pajat

Kuka sanoi, että matematiikka ja ohjelmointi on tylsää?

Tylsää ei ainakaan tule tiedepaja Pulmaariossa, jossa askarrellaan matikkaa, ratkotaan monenlaisia pulmia ja koodataan omia pelejä. Pulmaariossa on joka kerta uusia tehtäviä, joiden kautta tutustutaan matematiikan ja ohjelmoinnin saloihin.

Pajoihin kannattaa ilmoittautua etukäteen, jotta osallistumispaikka varmistuu. Pajoihin voi myös tulla kesken kaiken katsomaan mahtuuko mukaan ja millaista siellä on. Pajat on suunnattu 9-13 -vuotiaille tytöille ja pojille ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

Pulmaario-pajoja järjestävät pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastot yhteistyössä Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen kanssa.

Töölön kirjaston Pulmaario-paja kokoontuu maanantaisin 1.10.-5.11. klo 16.00-17.30. Huom. Syyslomalla 15.10. ei ole pajakertaa.

Rikhardinkadun kirjaston Pulmaario-paja kokoontuu keskiviikkoisin 3.10.-7.11. klo 16.00-17.30. Huom. Syyslomalla 17.10. ei ole pajakertaa.

Pulmaario-pajoissa ohjaajina toimivat Etu-Töölön lukion opiskelijat, jotka ovat saaneet koulutuksen pajojen ohjaamiseen.

Pulmaario-pajojen päivittyvät tiedot, ajankohdat ja ilmoittautumislinkit löydät Helmet-kirjastojen tapahtumakalenterista.

Pulmaario on matematiikan ja ohjelmoinnin toiminnallinen pajakokonaisuus, joka on suunnattu 9-13 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Pulmaario-sivustolta löydät Pulmaarion ohjaajan oppaan sekä lisämateriaaleja pajojen järjestämiseen. Pulmaario-pajat ovat mielenkiintoinen lähestymistapa matematiikkaan ja ohjelmointiin, eikä niiden ohjaaminen vaadi aiempaa kokemusta.