Linkki

Tervetuloa etäopintokäynnille Linkkiin!

Kevään 2021 opintokäynneillä pääsee ohjelmoimaan joko Scratch- tai Python-ohjelmointikielellä selainpohjaisessa ohjelmointiympäristössä.

Kohderyhmät: Vierailut on suunnattu erityisesti alakoululaisille (Scratch) sekä yläkoululaisille ja lukiolaisille (Python).

Vierailemaan saa tulla minkä ikäisen ryhmän kanssa tahansa. Vierailun sisältö sovitetaan aina ryhmän osaamistasoon sopivaksi.

Opintokäynnin sisältö: Etävierailu koostuu ohjelmoinnista Scratchilla tai Pythonilla ja mahdollisesti lisäksi valittavasta muusta tutustumisesta tietojenkäsittelytieteeseen. 

Scratch on visuaalinen ohjelmointikieli, jolla ohjelmointi on helppoa ja hauskaa. Python taas tekstuaalinen ohjelmointikieli, jolla pääsee toteuttamaan monenlaisia tehtäviä. Molempia pääsee käyttämään helposti verkkoselaimella, eikä erillisiä ohjelmistoja tarvitse ladata tietokoneelle.

Lisäksi vierailuun on mahdollista sisällyttää tietoliikenteeseen liittyvä taikatemppu tai jokin muu tietojenkäsittelytieteeseen liittyvä toiminnallinen aktiviteetti.

Tarvikkeet: Olisi hyvä, että jokaisella etäopintokäynnille osallistuvalla olisi käytössään tietokone, tai käytössä olisi vähintään yksi tietokone paria kohden. Lisäksi jokaiseen tietokoneeseen tarvitaan internetyhteys.

Ennen opintokäyntiä: Halutessaan opintokäynnille osallistujat voivat luoda omat käyttäjätunnukset ohjelmointiympäristöön (Scratch / Python). Näin tehdyt tehtävät tallentuvat myöhempää varten, jos ohjelmointia haluaa jatkaa myöhemmin itsenäisesti. Käyttäjätunnusten luominen ei kuitenkaan ole pakollista.

Ryhmän kanssa voi myös keskustella etukäteen siitä, mihin ohjelmointitaitoja voisi käyttää tai tulevaisuudessa tarvita.

Kevään 2021 vierailukalenteri on auki ja varauksen voi tehdä täällä.