Virtuaalileiri

Oukka ja Riikkinen seikkailemassa. Kuvitus: Mari Luoma

Tutkimusmatka lähiluontoon Oukan ja Riikkisen kanssa 14.–18.6.2021

Oukka ja Riikkinen seikkailevat kotipihalla – pienelle hyönteiselle pensaiden ja polkupyörätelineiden välinen matka tuntuu loputtoman pitkältä! Kuinka monta askelta sinun kotioveltasi on lähimmän puun luokse? Tutustu Oukan ja Riikkisen kanssa lähelläsi olevan luonnon monimuotoisuuteen erilaisten tutkimuksien ja tehtävien kautta.

Virtuaalisella tiedeleirillä leiriläiset pääsevät tutkimaan omaa lähiympäristöään monitieteisesti kokeiden, tutkimusten ja tehtävien avulla. Monitieteiset tehtävät liittyvät matematiikan, ohjelmoinnin, maantieteen, kemian, geologia, fysiikan ja ympäristöopin teemoihin. Tavoitteena edistää tieteellistä ajattelua ja tutkimisen taitoja. Leiripäivien tehtävät on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa itsenäisesti sisällä tai ulkona.

Leirin tarina ja hahmot pohjautuvat Jukka Laajarinteen ja Mari Luoman lasten tietokirjaan Kadonneen madon jäljillä – Tarina monimuotoisuudesta (Gaudeamus, 2021). Kirja on tehty yhteistyössä Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen kanssa.

Kohderyhmä: Leirin aikana toteutettavat aktiviteetit on suunnattu 2.–4. luokkia koulussa ensi syksynä aloittaville, mutta myös iso- ja pikkusisarukset ovat tervetulleita mukaan. Leiri sopii loistavasti koko perheen yhteiseksi tekemiseksi.

Ajankohta: 14.–18.6.2021. Leiripäivät sijoittuvat välille 10.00-14.30 ja ne koostuvat kahdesta ohjaajien live-lähetyksestä ja niiden välissä toteutettavista itsenäisistä aktiviteeteista.

Leirin ohjelma on avoimesti seurattavissa verkossa aktiviteettiohjeineen ja tarvikelistat tulevat näkyville verkkosivuillemme ennen leirin alkua. Mikäli leirille osallistumisenne on epävarmaa, voi mukaan osallistua myös ilmoittautumatta. Tällöin jää pois ainoastaan tällöin viestintäyhteys leiriläisiltä ohjaajien suuntaan.   

Leirille osallistuminen on kokonaisuudessaan huoltajien vastuulla.

Ilmoittaudu leirille tästä linkistä!

Yhteydenotot ja tiedustelut: tiedekasvatus@helsinki.fi

    Leirin ohjelma

    Leirin päiväohjelma päivitetään tälle sivulle lähempänä leiriä. Sivulle tulevat jakoon myös kaikki osallistumiseen tarvittavat välinelistat, materiaalit, osallistumislinkit ynnä muut. Ilmoittautuneille lähetämme kaikki materiaalit myös ennakkoon sähköpostitse.

    Voit tutustua vuoden 2020 virtuaalileirin ohjelmaan ja materiaaleihin täällä.

    Meistä

    Leirin ohjaajina toimivat monitieteiseen tiedekasvatukseen erikoistuneet aineenopettajaopiskelijat. Leiri on kehitetty yhteistyössä tiedekasvatuksen ja luonnontieteen tutkijoiden kanssa, ja se on osa LUMA-keskus Suomen ja LUMA Science Helsinki -tutkimusryhmän toimintaa. Keräämme leirillä tutkimusaineistoa tiedekasvatustutkimukseen.