Kemianluokka Gadolin

Gadolin_ Veera ja lapsi

Kemianluokka Gadolin on Helsingin yliopiston kemian osastolla toimiva monipuolinen ja toiminnallinen kemian oppimis-, kehittämis- ja tutkimusympäristö, joka tarjoaa kiehtovia elämyksiä kouluille ja oppilaitoksille. Tavoitteena on tukea kemian oppimista ja opetusta, lisätä kemian kiinnostavuutta, kasvattaa tietoisuutta kemian alan laajasta kentästä ja sen roolista kestävän tulevaisuuden rakentamisessa, tarjota tietoa kemian alan opinnoista ja uravaihtoehdoista sekä antaa elämyksiä kemian oppimisesta.

Päätoimintamuotomme ovat toiminnalliset opintokäynnit, joiden aikana eri koulutusasteiden opetusryhmillä on mahdollisuus tehdä kokeellista kemiaa aidossa yliopistolaboratoriossa, tutustua molekyylimallinnuksen mahdollisuuksiin tietokoneluokissa, tavata tutkijoita ja saada tietoa kemian alasta sekä opiskelusta. Aloitamme lähiopintovierailut Kumpulassa jälleen marraskuussa 2021.

Kemianluokka Gadolin on kohtaamispaikka yrityksille, tutkijoille, opettajille sekä lapsille ja nuorille. Olemme osa LUMA-keskus Suomea ja toteutamme opetus- ja kulttuuriministeriön  LUMA-keskus Suomelle asettamaa valtakunnallista tehtävää. Lue lisää LUMA-toiminnasta uudesta verkkokirjasta LUMA SUOMI - yhdessä olemme enemmän.

Syksyllä 2008 avattu Kemianluokka Gadolin on nimetty suomalaisen kemistin Johan Gadolinin (1760–1852) mukaan. Kemianluokka Gadolin on osa LUMA-keskus Suomen tiede- ja teknologialuokkatoimintaa ja se on LUMA-tiedeluokista vanhin.

Tilaa Kemianluokka Gadolin uutiskirje ja saat tietoa toiminnastamme. Tilaa uutiskirje tästä.

 

virtuaaligadolin_etusivukuva

VirtuaaliGadolinin tavoitteena on edistää oivaltamisen ja onnistumisen iloa ajasta, asuinpaikasta tai opiskelupaikasta riippumatta. Olemme kooneet jatkuvasti päivittyville verkkosivuille kemian tiedekasvatusta tukevia työohjeita, etäluentoja ja virtuaaliopintokäyntejä kotona ja kouluissa katsottavaksi ja tehtäväksi. Kaikki materiaalit ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä.

Verkosta löytyy esimerkiksi Spektroskopisten menetelmien työpajakokonaisuus

Toivotamme tervetulleeksi monenikäiset oppijat varhaiskasvatuksesta aikuisopiskelijoihin! Tutustu opintokäyntitarjontaamme täällä.

Kemianluokka Gadolinin toiminta on keskitetty etänä toteutettavien oppimisratkaisujen tuottamiseen vuoden 2021 ajaksi. Opetukseen ja oppimiseen soveltuvia sähköisiä materiaaleja on koottu VirtuaaliGadolinin sivuille.

Tutustu myös Kemianluokka Gadolinin työohjekokoelmaan eli materiaalipankkiin. Työt on lajiteltu avainsanojen, keston ja kohderyhmän mukaan. Työohjeet ovat vapaasti käytettävissä kemian opetukseen työturvallisuus hyvin huomioiden. 

Tällä hetkellä tarjoamme kaikille avointa ja maksutonta virtuaalisyntymäpäiväpakettia. Voit tutustua virtuaalisiin tiedesyntymäpäiviin tästä linkistä.

Kemianluokka Gadolinissa järjestettävät innostavat tiedejuhlat palaavat jälleen osaksi toimintaamme myöhemmin. Tuolloin tarjoamme erilaisia valmiita tiedejuhlapaketteja eri aihealueiden mukaisesti. Mikäli mieleistä pakettia ei löydy, voimme myös räätälöidä juhlat vieraiden iän, toiveiden ja kiinnostusten mukaan. 

Tiedejuhlissa opitaan ja oivalletaan uutta. Koulutettujen ohjaajien johdolla tutkiminen ja tutkimushaasteiden ratkominen on meillä ennen kaikkea hauskaa ja turvallista! Lue lisää tiedejuhlista täältä

Päärahoittaja

Neste Oyj

Muut rahoittajat

BASF Oy | Borealis Polymers Oy | Kemianteollisuus ry | Kemira Oyj |Oy Linde Gas Ab|  Thermo Fisher Scientific Oy

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kemian osasto tarjoaa laboratoriotilan Kemianluokka Gadolinille

Laitetuki

Bruker Nordic AB | IS-Vet Oy | Laskentaväline Oy |Metrohm Nordic Oy | Suomen 3M Oy | VWR International Oy

Lisäksi yhteistyössä

Helsingin kaupunkiKemia-lehti | Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry | Opetushallitus | Suomalaisten Kemistien Seura ry, Kemianopetuksen jaosto | Suomen Bioteollisuus ry FIB