Tietoa

Svenska social- och kommunalhögskolan (Soc&kom) on Helsingin yliopiston itsenäinen yksikkö, joka keskittyy ruotsinkieliseen yhteiskuntatieteelliseen opetukseen ja tutkimukseen ja jolla on vahva pohjoismainen ja kansainvälinen profiili. Helsingin yliopiston suurimpana ruotsinkielisenä yksikkönä olemme myös tärkeä osa yliopiston kaksikielistä toimintaa.

Koska Soc&kom on osa yliopistoa voit valita vapaasti yliopiston muiden tiedekuntien kursseja ja olet osa Suomen vanhinta ja suurinta yliopistoa sekä kansainvälistä yliopistoyhteisöä, jossa on yhteensä 40 000 opiskelijaa ja tutkijaa.

Soc&komilla on modernit luentosalit ja ryhmätyötilat, kaksi tietotekniikkatilaa, UniCafe-opiskelijaravintola ja oma oppimiskeskus. Kävelyetäisyydellä on myös kahdeksan muuta UniCafe-opiskelijaravintolaa, joissa opiskelijat voivat ruokailla edullisesti. UniSport-liikuntakeskus Helsingin keskustassa sijaitsee myös aivan lähistöllä.

Soc&kom on osa Helsingin yliopiston keskustakampusta. Soc&komin lähinaapureita ovat lisäksi tiede- ja opiskelijakirjasto KaisaKielikeskus ja oppimiskeskus Aleksandria.

Soc&komissa on noin 500 opiskelijaa ja 70 opetus- ja tutkimushenkilöstön jäsentä.

 

Yhteystiedot

Svenska social- och kommunalhögskolan (Soc&kom) sijaitsee Kruununhaassa aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Helsingin yliopiston rakennusten aukioloajat.

Hallinto

Soc&komin hallinnon sähköpostiosoite: sskh-administration@helsinki.fi

Rehtorin yhteystiedot

Tutkimus- ja opetushenkilöstö

Tutkijoiden yhteystiedot ovat Helsingin yliopiston tutkimusportaalissa.

Muun henkilöstön yhteystiedot löytyvät yliopiston henkilöhausta.

Medialle

Helsingin yliopiston viestintä välittää tietoa tutkimuksesta ja ajankohtaisista tapahtumista yliopistoyhteisössä. Autamme toimittajia ja viestimiä löytämään oikean yhteyshenkilön tai tutkijan haastattelua varten.

Viestinnän palveluosoite mediapalvelu[at]helsinki.fi

Opiskelijapalvelut

Jos harkitset hakemista Soc&komiin tai sinulla on kysymyksiä opiskelijavalinnoista, ota yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin.

Jos olet jo Helsingin yliopiston opiskelija, voit ottaa yhteyttä Kruununhaan opiskelijapalveluihin.

 

Tasa-arvoinen korkeakoulu

Svenska social- och kommunalhögskolanin (Soc&kom) tavoitteena on varmistaa kaikkien yhteisön jäsenten viihtyminen ja se, että heitä kohdellaan tasa-arvoisesti riippumatta sukupuolesta, sukupuolen rajat ylittävästä identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, etnisestä taustasta, uskonnosta tai muusta vakaumuksesta, toimintaesteestä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai iästä. Korkeakoulun henkilökunnan joukosta nimetään luottamushenkilö, joka osallistuu tasa-arvotyöhön. Jos koet syrjintää tai muuta asiatonta käytöstä, ota yhteyttä edellä mainittuun henkilöön. Voit ottaa yhteyttä myös Soc&komin StudOrg-opiskelijajärjestöön.

Yhteyshenkilö
Harry Lunabba
 

Lisätietoja Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä on yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa. Yliopistolla toimii myös monia järjestöjä, jotka työskentelevät avoimen ja tasa-arvoisen yliopistokulttuurin puolesta. Tietoja järjestöistä on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan verkkosivuilla.