Hankkeen tavoitteena on tuottaa ehdotus ruoka- ja matkailualat yhdistävän kehittämisalustan toimintamallista, joka sisältää alustavan suunnitelman huippukoulutuskokonaisuuden perustamisesta sekä ruokamatkailuun liittyvän korkeatasoisen tutkimus- ja kehittämistoiminnan vahvistamisesta. Ehdotusta pohjustamaan selvitetään edellykset kansainvälisen huipputason koulutusohjelman rakentamisesta, jossa on huomioitu kattavasti ruoka- ja matkailualan osa-alueet. Lisäksi laaditaan suunnitelma miten yhdistetään ruoka- ja matkailualojen osaaminen ruokamatkailua tukevaksi tutkimus-ja kehittämistoiminnaksi.
Saimaa Food & Tourism -kehittämisalustan selvityshanke
1.8.2020 – 31.12.2021
Hankkeen toteuttaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti yhdessä Etelä-Savon ammattiopisto Esedun, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto / Euroopan Aluekehitysrahasto (EAKR), Mikkelin seudun kunnat sekä hankkeen toteuttajaorganisaatiot omarahoituksella.
Saimaan maut maailmalle, Anssi Mehtälä/Mikkelin kaupunkilehti 26.1.2022
Hanna-Maija Väisänen, hanna-maija.vaisanen@helsinki.fi
Marjo Särkkä-Tirkkonen, marjo.sarkka-tirkkonen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tutkimusportaalissa: Saimaa Food & Tourism -kehittämisalustan selvityshanke