Leivän tie -lyhytelokuva on tuotettu Itä-Suomen lääninhallituksen ESR-rahoituksella toteutetussa Mistä ruoka tulee -hankkeessa.
Leivän tie
”Kuka tahansa on paneutunut viljelijän työhön tosissaan pärjää kyllä luomuviljelijänäkin.” - Luomuviljelijä Perttu Muhonen -
”Menin paikallisen Prismajohtajan juttusille ja vetäsin siitä leivästä kannikkapalasen ja annoin hänelle ja sanoin, että: maistappa minkälaista leipää meidän emäntä tekee!” - Vanha isäntä Iikka Muhonen -
- Maatila - Ote Leivän tie -lyhytelokuvasta
- Rukiista leipää - Luomuhosen tilaesittely
- Pelto sanelee työrytmin - Perttu Muhonen kertoo maatilansa ratkaisuista luomurukiin viljelyssä.
- Tavoitteena hyvä sato - Perttu Muhonen kertoo maatilansa töistä ja tavoitteista.
- Jalostaminen kannattaa - Perttu Muhonen kertoo maatilansa tuotannosta, tuloksista ja markkinoista.
- Luomupellot kylämaisemassa - Perttu Muhonen kertoo luomutilan käytännöistä ja tulevaisuuden-näkymistä
- Hevosvoimista petroolitaavettiin - Vanha isäntä Iikka Muhonen kertoo tilan historiasta ja leivänmyynnin kehityksestä.
”Viljassa on semmosia makuaromeja, joista osa haihtuu aika nopeasti. Jos voitais jauhaa suoraan taikinaan ne olis kaikki tallessa.” - Mylläri Lauri Mielonen -
- Mylly - Ote Leiväntie -lyhytelokuvasta
- Kivimylly jauhaa ruista - Mylläri Lauri Mielonen kertoo myllynsä toiminnasta.
”Me ei päästä kehumaan sillä, että ihmiskäsi ei kosketa leipää ennen kuin se on kuluttajan pöydässä. Joka leipä rakkaudella pyöritetään.” - Leipomoyrittäjä Tiina Muhonen -
”Juuri on aina uuden alku.” - Vanha emäntä Kaisa Muhonen -
- Leipomo - Ote Leiväntie -lyhytelokuvasta
- Kyläkoulusta leipomoksi - Leipomoyrittäjä Tiina Muhonen kertoo leipomonsa toiminnasta.
- Miniät jatkavat perinnettä - Vanha emäntä Kaisa Muhonen kertoo leipomon historiasta.
”Jos puhutaan vaikka vihanneksista tai leipomotuotteista, mistä tahansa mitä paikallisesti tuotetaan, niin kyllähän ne on tätä identiteettiä tällä paikkakunnalla.” - Prismajohtaja Teuvo Niskala -
- Kauppa - Ote Leiväntie -lyhytelokuvasta
- Tuvasta Prisman hyllylle - Prismajohtaja Teuvo Niskala kertoo lähi- ja luomutuotteista kaupan näkökulmasta.
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on koonnut ja tuottanut tähän blogiin ruokajärjestelmää ja kestävää kehitystä koskevaa materiaalia yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Materiaali on vapaasti käytettävissä.
Tämä blogi aloitettiin Itä-Suomen lääninhallituksen ESR-rahoituksella toteutetussa Mistä ruoka tulee -hankkeessa.