Luomuruokailu on osa Kööpenhaminan tavoitetta päästä maailman johtavaksi ympäristökaupungiksi vuoteen 2015 mennessä.
Siirtyminen luomuruokaan on haastanut keittäjät kotitaloustaitojen mestareiksi. Jos tavalliset ruoka-aineet korvataan luomutuotteilla muuttamatta ruokareseptejä, ruoan hankintakustannukset nousevat 20-30 prosenttia. Vaarana on, että talouslaman tullessa päättäjät karsivat määrärahoja ja luomuruoan käyttöä olisi vähennettävä.
Kööpenhaminassa luomuruokailuun on siirrytty nostamatta ruoan hankintakustannuksia. Kun koko ruoka-ajattelu uudistetaan, niin luomuruokaan voidaan siirtyä ilman lisäkustannuksia, kertoi Kööpenhaminan Ruokatalossa luomuruokailua kehittävä Hultberg. Kustannuksia voidaan säästää käyttämällä vähemmän lihaa ja enemmän hyvälaatuista perunaa ja kauden kasviksia sekä vähentämällä jätteeksi menevän ruoan osuutta.