Alppimajoista ja puhtaasta ilmasta tunnetun Itävallan rivikuluttajat pitävät kotimaan tuotantoa yleisesti puhtaana. Luomulta vaaditaan muutakin lisäarvoa kuin lisäneliöitä per sikapaikka ja luomurehua. Kaikki markkinoijat edellyttävät BioAustria jäsennys ja tuotanto tiukempien BioAustria tuotantoehtojen mukaan. Se on sama kuin että Suomessa vaaditais Luomuliiton jäsennys ja tuotanto Leppisluomuehtojen mukaisesti. Lisäksi markkinoijat reagoivat kuluttajien vaatimuksiin vaatimalla tuottajilta erityisiä tuotantoehtoja. Esimerkiksi vuoden 2012 alusta kauppaketju Hofer ei enää hyväksy olkikuiviketta karkearehuna, vaan edellyttää aina erillistä karkearehuruokintaa kuten säilö- tai vihantarehua. Vaatimus koskee suurinta osaa tiloista, muttei kaikkia. Tilat joiden lihaa ei myydä Hoferin kautta, voivat yhä halutessaan antaa suuremman määrän olkea, täyttääkseen EU-sääntöjenkarkearehuvaatimuksen.
Koska osa tuotannosta myydään Saksaan, vaikuttavat myös saksalaisten kuluttajien, kauppaketjujen ja markkinoijien odotukset, tavat ja käytännöt itävaltalaisten luomusikatuotantoon. Saksassa on kaksi isoa luomukulutustrendiä, joilla on vastakkainen tuotanto- ja markkinointistrategia. Toinen on luomua massalle ja toinen ympäristöluomua.
Luomua massalle tuotetaan Lidlin ja Aldin tapaisiin kauppaketjuihin. Tuotteet ovat kuluttajalle noin 30 % kalliimpia kuin tavalliset halpaketjun tuotteet, mutta maksavat vain puolet luomukaupan hinnoista. Hintaetu on saavutettu optimoimalla logistiikka ja supistamalla ketjulle jäävää myyntimarginaalia. Tavallisesti tuotteen hinta on noussut tuottajalta kuluttuajalle yli 100 % . Aldin halpamyymälöissä hintalisäys on vain 30 %. Halpaketjuista etenkin Aldi-süd panostaa luomuun. Sen kautta ketjun imago on saanut nostetta. Myös niille kuluttajille, jotka eivät osta luomutuotteita syntyy luomutuotteiden läsnäolosta hyllyllä tunne, että ”vautsi, täällä tarjotaan jotain parempaa”.
Ympäristöluomu on high edge -luomua, jossa kohdataan kaikkia mahdollisia lisäarvoja. Markkinoijilla on luomun lisäksi monta muutakin tunnusta laadusta: mm. ympäristöystävällinen energiatuotanto, ympäristöystävälliset pakkaukset, reilu kauppa ja eläinystävällinen teurastus (lyhyet matkat, pienet toimijat). Jos luomu ei erotu riittävästi tavanomaisesta, sitä ei voida markkinoida (markkinoijien taholta katsottuna). Valvontakäynnit ja osittain jopa ilmoittamattomat valvontakäynnit ovat osa toiminnan uskottavuutta. Tuotantoportaalle erikoistettu markkinointi tarkoittaa lisähinnan lisäksi myös lisää avoimuutta. Johtoajatuksena on monesti, että tuotanto-olot ovat siinä kunnossa, että niitä voidaan esitellä milloin tahansa. Näkyvyyden kannalta keskiöön nousevat reilusti mitoitetut tilat, kuivikkeet, tyytyväisen oloiset siat (tekemistä, karkearehu) ja ulkotarhat.