9.11.2011
Lähi – ja luomuruoan osuus nostetaan 40 %:iin Juvan kirkonkylän julkisessa ruokailussa vuoden 2014 loppuun mennessä. Asiasta päätti Juvan kunnanvaltuusto 100-vuotisjuhlakokouksessa. Samalla Juvan kunta haastaa Etelä-Savon muut kunnat tekemään vastaava päätös.
Juvalla panostetaan omassa kunnassa tuotettujen elintarvikkeiden käytön lisäämiseen kahden keskuskeittiön aterioiden raaka-aineina. Juvan kunnanvaltuusto teki 100 –vuotisjuhlakokouksessaan 07.11.2011 päätöksen, että vuoden 2013 ja 2014 aikana lähi – ja luomuruoan osuus nostetaan 40 % raaka-ainehankinnoista ja keittiöissä siirrytään Portaat Luomuun – ohjelmassa eteenpäin tasolle 4 asti, jolloin ruoanvalmistuksessa käytetään jatkuvasti vähintään kahdeksaa luomutuotetta. Päätöksen teon yhteydessä Juvan kunnanvaltuusto antaa haasteen kaikille Etelä-Savon kunnille tehdä vuoden 2012 aikana tätä päätöstä vastaava päätös omissa kunnissaan.
Koulukeskuksen keittiössä tehdään päivittäin ruokaa 700 koululaiselle, ala-asteelle, yläasteelle ja lukioon. Vanhainkodin keittiössä valmistetaan yhteensä 650 ateriaa. Vanhainkodin lisäksi aterioita toimitetaan kotiin vanhuksille, kehitysvammaisten hoitokotiin, sairaalaan ja kirkonkylän päiväkodeille. Juvalla on 6900 asukasta, joista yli puolet asuu kirkonkylässä.
Kyläkoulujen keittiöihin hankitaan raaka-aineet itsenäisesti kyläkauppojen kautta ja suoraan tuottajilta. Perunat, marjat, vihannekset ja jauhot tulevat paikallisilta tuottajilta ja jatkojalostajilta.