Oikean ruoan puolesta -kirjassa professori Michael Pollan osoittaa, että suhtautumisemme ruokaan on valtava paradoksi. Hätäilemme ravitsemuksesta enemmän kuin koskaan, mutta samalla olemme sairaampia ja lihavampia. Olemme eksyneet ravintotieteilijöiden mikrogramma- ja antioksidanttimaailmaan ja hukanneet käsityksen siitä, mikä on oikeaa ruokaa.
Tilalle ovat tulleet teolliset tuotteet, jotka vain muistuttavat ruokaa. Ruokailu on muuttunut tankkaustoimenpiteeksi, joka tehdään kiireessä, välinpitämättömästi tai televisiota katsellen. Jotain on perusteellisesti vialla, ihmiset voivat huonosti, ja syynä on suhteemme ruokaan.
Michael Pollanin ruokamanifesti on tavallisen ruoan puolustuspuhe. Yhdistelemällä kymmeniä tutkimustuloksia hän päätyy yksinkertaistamaan asioita. Unohda ravintoaineet, unohda ruokatiede! Älä anna globaalin ruokateollisuuden vääristää ostoksiasi!
Oikean ruoan puolesta nousi keväällä 2008 New York Timesin myyntilistojen kärkeen, ja kirjan käännösoikeudet on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan.
Toimittaja Michael Pollan on tiede- ja ympäristöjournalismin professori Berkeleyn yliopistossa. Hänen aiemmat kirjansa ovat nostattaneet laajan keskustelun ruokakulttuurista.
Pollan tiivistää sanomansa ytimekkäästi: Syö ruokaa. Runsaasti kasviksia. Ei liian paljon.
Ensimmäinen luku kirjasta englanniksi
Kirjoittajan oma sivusto: www.michaelpollan.com