Hotellin asiakkaina ovat yritykset, jotka pitävät maasedulla sijaitsevassa hotellissa neuvottelupäiviä, seminaareja jne. Turistit ja lomanviettäjät ovat myös tärkeä asiakasryhmä. Ekologinen hotellirakennus, ja puutarha kiinnostavat monia.
Paikalliset kylän asukkaat lähiseudulta ovat tottuneet syömään ja viettämään iltaa hotellin ravintolassa.
Hotelli kuuluu kansainväliseen Biohotellit- ketjuun. Hörgerit pitävät siirtymistä luomuhotelliksi onnistuneena ratkaisuna, joka sopii hyvin heidän maalaishotellilleen. Paikallinen luomuruoka ja kestävä kehitys paikallisiin oloihin sovellettuna ovat toimiva ratkaisu. Hotellin ja ravintolan käyttöaste on ollut korkea. Ammattitaitoisen ja kielitaitoisen työvoiman saanti on suurin haaste, koska henkilökuntaan tarvitaan noin 35 työntekijää.
Tutustu luomu-hotelli Hörgerin kotisivuihin
Teksti: Jukka Rajala
Tämän aineiston tuottamiseen on saanut tukea Hämeen ELY-keskukselta EU:n maaseuturahastosta