Julkisissa elintarvikehankinnoissa huomio kiinnittyy usein kilpailuttamisvaiheeseen, vaikka lähiruokahankinnan tärkeimmät ratkaisut pitää tehdä valmisteluvaiheessa. Onnistunut lähiruuan hankintaprosessi vaatii ennakoivaa vuoropuhelua, joka mahdollistaa myös julkiskeittiöiden elintarvikehankinnat alueen pk-yrityksistä.
Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään! -seminaarissa julkaistiin v. 2013 Lähiruoan hankintaopas, joka auttaa tekemään ja toteuttamaan hyviä hankintapäätöksiä lähiruokaketjun hyväksi.
Lähis-opas on tarkoitettu julkisen sektorin elintarvikkeiden hankintaprosessiin osallistuville. Oppaassa on kuvattu lähiruuan hankinnan toteutusta ja koottu hyviä esimerkkejä Suomessa tehdyistä hankintatavoista. Lisäksi siinä on perusteltu lähiruuan käytön etuja kunnissa sekä annettu esimerkkejä hankintakriteereistä.
Oppaassa esitellään myös luomuruokaa ja Portaat Luomuun -ohjelmaa.
- Oppaan sisältöön on mahdollista vaikuttaa edelleen, koska sitä täydennetään keväällä 2014, kertoo hankepäällikkö Sari Väänänen EkoCentriasta.
Lataa Lähis-opas (päivitetty versio)
Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään –seminaarin esitykset.