Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoiset opetus- ja arviointimateriaalit -verkkokurssi

Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoiset opetus- ja arviointimateriaalit

Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoiset opetus- ja arviointimateriaalit – pedagogisia lähestymistapoja eri aineiden opetukseen -verkkokurssi (5 op) on maksutonta, tutkimuspohjaista koulutusta opettajille. Kurssilla tarkastelemme Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hankkeessa tuotettuja tuoreita tutkimustuloksia Suomessa käytössä olevista eri oppiaineiden opetus- ja arviointimateriaaleista sekä aiempaa tutkimustietoa ja konkreettisia käytännön esimerkkejä. Kurssin verkkotapaamisissa saatte vinkkejä kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoisten (kukaki-tietoisten) opetusmateriaalien laadintaan ja arviointiin sekä pääsette keskustelemaan muiden opettajien ja kouluttajiemme kanssa. Kurssiin sisältyy kolme verkkotapaamista sekä niihin liittyvät ennakko- ja välitehtävät, joissa osallistujat soveltavat kukaki-tietoisuuteen liittyviä teemoja omaan työhönsä.

Kurssin ilmoittautuminen on käynnissä ja päättyy 22.3.2021. Ilmoittaudu nyt mukaan kurssille, tervetuloa!

Kurssin keskeiset tavoitteet:

Kurssin tavoitteena on tukea opettajan oman ja kouluyhteisön kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoisen pedagogisen osaamisen vahvistamista opetuksessa ja arvioinnissa. Koulutus antaa opettajille eväitä OPS:n laaja-alaisen osaamisen L2-tavoitteiden (kulttuuriosaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu) huomioimiseen opetuksessa. Tavoitteena on tukea yhdenvertaisuutta kouluyhteisössä ja tarjota kriittistä kukaki-tietoisuuden näkökulmaa oppimateriaaleihin ja niiden käyttöön.

Kurssin keskeiset sisällöt:

• kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoisuus perusopetuksen oppimateriaaleissa
  • oppi- ja arviointimateriaalien kukaki-tietoinen hankkiminen, muokkaus ja käyttö
  • kouluyhteisön moninaisuuden huomioiminen koulun toimintakulttuurissa
  • monikielitietoinen pedagogiikka tukemassa monikielisten oppilaiden oppimista

Aikataulu

Kurssin verkkotapaamiset pidetään maalis-huhtikuussa 2021. Kurssialusta on auki 22.3.2021–15.6.2021 ja tehtäväsuorituksia voi palauttaa aina 15.6.2021 saakka.

Verkkotapaamiset: Jokainen osallistuja ilmoittautuu kaikkiin kolmeen osioon ja valitsee kustakin kohdasta itselleen sopivimman ajankohdan.

1. verkkotapaaminen 23.3., 24.3. ja 25.3. klo 14–17

2. verkkotapaaminen 6.4., 7.4. ja 8.4. klo 14–17