Ura ja työelämä

Oikeusnotaariksi valmistuneet voivat työskennellä julkishallinnossa valmistelu- ja esittelytehtävissä, yleisessä edunvalvonnassa, lakiasioiden valmistelutehtävissä, perintäasioiden hoidossa ja erilaisissa hallinnollisissa tehtävissä.
Urapalvelut

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Alumnitarina: Elisa Gebhardista oikeustiede on yhteiskunnallinen ala

Elisa Gebhard halusi opiskelemaan juridiikkaa, koska hän tuntee paloa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

– Jos haluaa vaikuttaa siihen, millaiseksi yhteiskunta kehittyy, on hyvä olla perillä nykyisestä lainsäädännöstä, sen muuttamisen tarpeista ja myös historiasta. Minulle oli itsestään selvää opintojen alusta asti, ettei juridiikka kehity tai operoi tyhjiössä. Lainsäädäntöä on mahdotonta irrottaa laajemmasta yhteiskunnallisesta kehyksestä, Gebhard sanoo.

Hän on töissä Asianajajaliitossa oikeuspoliittisena juristina. Lisäksi hän on SDP:n kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Gebhard on myös Valtion nuorisoneuvoston puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut pääministeri Sanna Marinin erityisavustajana ja silloisen kansanedustajan Jutta Urpilaisen eduskunta-avustajana.

Alumnitarina: Alexander Bargum työskentelee perheyrityksen toimitusjohtajana

Bargumin suku on pyörittänyt jo 125 vuotta Algol-nimistä perheyritystä, joka kemikaalituonnin lisäksi tarjoaa nykyisin monenmoista teknologiaa ja palvelua teollisuuden ja terveydenhuollon tarpeisiin. Konsernin nykyinen toimitusjohtaja Alexander Bargum ei nuorena ajatellut asettuvansa perheyrityksen johtoon.

Hän päätti opiskella juridiikkaa siksi, että sen alan opinnot johtavat selkeään ammattiin. Lopulta Bargumin asianajoura vaihtui kuin vaihtuikin perheyrityksen leipiin.

Siinä missä asianajajan työ on projektiluontoista, konsernin johtaminen on jatkuvaa ja pitkäjänteistä kehittämistä.

– Vaikka asianajajana pystyy joskus paljonkin vaikuttamaan asioihin, pidän siitä että tässä työssä saa, ja joutuu, itse tekemään kaikki isot päätökset, Bargum sanoo.

Kaksikielinen tutkinto

Koulutusohjelma tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden kouluttautua kielitaitoiseksi asiantuntijaksi suorittamalla kaksikielisen tutkinnon (Tvex), jonka tutkintokielet ovat suomi ja ruotsi. Tvexin suorittaminen on vapaaehtoista ja voit tutustua ja ilmoittautua siihen aloitettuasi opinnot.

Kaksikielinen tutkinto Helsingin yliopistosta tarjoaa sinulle ainutlaatuisen osaamisen ja mahdollisuuden erottautua työmarkkinoilla oman alasi kielitaitoisena asiantuntijana. Tvex-opiskelijana suoritat käytännössä vähintään 60 opintopistettä 180 opintopisteen kandidaatintutkinnostasi suomeksi ja vähintään 60 opintopistettä ruotsiksi niin, että opetuskieli on sama kuin suorituskieli. Kielitaidon kehittämisen edistämiseksi Tvex-opiskelijoille tarjotaan tehostettua kielitukea. Jos suoritat Tvexin, saat tutkintotodistukseesi merkinnän siitä, että olet suorittanut kaksikielisen tutkinnon. Lisäksi saat todistuksen kielitestistä (CEFR/C1). Tvexin suorittaminen ei pidennä opiskeluaikaa. Sekä Helsingissä että Vaasan yksikössä on myös mahdollista suorittaa oikeusnotaarin tutkinto kaksikielisenä.

Tutustu oikeustieteestä kaksikielisen tutkinnon suorittaneiden kokemuksiin.

Maisteriopinnot

Oikeusnotaarin tutkinnon suorittanut ei vielä saa pätevyyttä esimerkiksi tuomarin tai asianajajan tehtäviin. Käytännössä useimmat opiskelijat suorittavat siksi myös oikeustieteen maisterin tutkinnon.

Yhteisvalinnan tai avoimen yliopiston väylän kautta saat tutkinnonsuoritusoikeuden sekä oikeusnotaarin että oikeustieteen maisterin tutkintoihin. Suoraan maisterin tutkintoon voit saada tutkinnonsuoritusoikeuden muualla Suomessa suoritetun oikeusnotaarin tai ulkomailla tehdyn vastaavan oikeustieteen alan tutkinnon pohjalta.

Lue lisää oikeustieteen maisterin koulutusohjelmasta

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.