Kaikki koulutusohjelmat

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
15 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Voiko materiaalitutkimus ratkaista energiaongelman?

Kaikki ympärillämme oleva teknologia perustuu materiaaleihin. Materiaalien tutkimus antaa mahdollisuuden ratkaista suuria yhteiskunnallisia ongelmia ja tehdä uusia löytöjä energian, ravinnon, veden, turvallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin, ympäristön, luonnonvarojen kestävän käytön ja kaupungistumisen aloilla. Uudet mielenkiintoiset materiaalit, joilla on odottamattomia ominaisuuksia ja jotka on räätälöity yhteiskuntamme tarpeisiin, voivat muuttaa tapaa, jolla elämme jokapäiväistä elämäämme. 

Materiaalitutkimus on luonnontieteiden rikkain ja monitieteellisin ala. Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma perustuu fysiikkaan, kemiaan, biologiaan ja lääketieteeseen, matematiikkaan ja tietojenkäsittelytieteeseen, ja niitä kaikkia hyödynnetään opetuksessa. Tulet tutkimaan esimerkiksi biomateriaaleja, nanomateriaaleja, älykkäitä materiaaleja, polymeereja, komposiitteja, elektroniikkaa, energiantuotantoa ja energian varastointia sekä ympäristöystävällisiä ja kestäviä materiaaleja.

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelmassa on kuusi erikoistumissuuntaa: 1) kokeellinen materiaalifysiikka 2) laskennallinen materiaalifysiikka 3) lääketieteellinen fysiikka 4) polymeerimateriaalien kemia 5) epäorgaaninen materiaalikemia, ja 6) elektroniikka ja teolliset sovellukset.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.