Kaikki koulutusohjelmat

Kielellisen diversiteetin ja digitaalisten ihmistieteiden maisteriohjelma

Kielellisen diversiteetin ja digitaalisten ihmistieteiden maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
13 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Miten kaikki voivat käyttää omaa kieltään tulevaisuudessa?

Haluatko syventää ymmärrystäsi kielestä ilmiönä tai opiskella kielellisin diversiteetin asiantuntijaksi paikallisella tai globaalilla tasolla? Oletko kiinnostunut oppimaan miten ihmiset ymmärtävät maailmaa ja prosessoivat tietoa tai miten luodaan järjestelmiä, jotka muistuttavat kieltä, puhetta tai ihmisen kognitiota? Haluatko tietää miten digitaalisia menetelmiä käytetään ihmiselämän eri aspektien kuten historian ja sosiaalisen kehityksen tutkimisessa?

Kielellisen diversiteetin ja digitaalisten ihmistieteiden maisteriohjelma on monitieteinen, kansainvälinen ohjelma, joka tarjoaa kattavan koulutuksen valitsemassasi opintosuunnassa. Opiskelijana voit valita opintosuunnan seuraavista viidestä vaihtoehdosta: (1) yleinen kielitiede, (2) fonetiikka, (3) kieliteknologia,  (4) kognitiotiede ja (5) digitaaliset ihmistieteet. 

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.