Lääketieteen koulutusohjelma

Akateeminen, mutta selkeästi ammattiinjohtava tutkinto

Lääketieteen koulutusohjelmaan hakeutuvien joukosta suurinta joukkoa motivoi kiinnostus ihmiseen. Lääketieteen opintojen suosio Suomessa on pysynyt korkeana vuosikymmeniä.  Hakijamäärät ovat korkeita, eikä alan arvostus ja työllisyystilanne huomioon ottaen lääketieteen koulutuksen  suosio ole mitenkään ihmeellistä. Kuuden vuoden opintojen jälkeen opiskelijat valmistuvat ammattiin, jolla on yhteiskunnassa täysin poikkeuksellinen merkitys ihmisten terveyden edistäjänä. Tiedon ja teknologian lisääntyessä myös lääkärin työ muuttuu ja monipuolistuu ja odotukset lääkäreiden osaamista kohtaan kasvavat. Lääkäriopinnot eivät ole pelkästään avain varmaan työllisyyteen ja kilpailukykyiseen palkkaukseen, vaan kokonaisuus valtavaa määrää tietoa, taitoja ja asenteita.

Lääketieteen erikoisaloja on noin 50. Erikoistumaan voi hakeutua sen jälkeen kun opiskelija on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi ja saanut Valviran myöntämän luvan toimia laillistettuna lääkärinä. Lääketieteellinen tiedekunta panostaa voimakkaasti myös tutkijataitojen ja tutkimuksen opettamiseen.
 

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 360 opintopistettä, 6 vuotta
Tutkintotaso Lisensiaatti
Kieli Suomi, Ruotsi
Hakuaika Alkaa: 11.03.2025 08.00 Loppuu: 25.03.2025 15.00
Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Tutustu opiskeluun ja yliopistoon

Tutustu Helsingin yliopistoon sekä sen opetukseen ja opettajiin, unohtamatta Helsinkiä, joka on eläväinen ja turvallinen kaupunki opiskella. Löydä myös opinto-ohjaajille suunnattu infopaketti ja tilaa opiskelijalähettiläs lukioosi kertomaan Helsingin yliopistosta ja sen koulutusohjelmista. Olemme koonneet tälle sivulle myös kiinnostavaa tietoa Helsingissä opiskelusta ja Helsingin yliopistosta hakijan vanhemmille ja läheisille.

 

Tilaa Helsingin yliopiston esittely lukiollesi

Haluaisitko kuulla lisää opiskelusta Helsingin yliopistossa suoraan opiskelijaltamme? Tilaa Helsingin yliopiston yleisesittely.