Kaikki koulutusohjelmat

Lääketieteen koulutusohjelma

Lääketieteen koulutusohjelma
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Opintojen laajuus ja kesto
360 opintopistettä, 6 vuotta
Tutkintotaso
Lisensiaatti
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Kieli
suomi, suomi ja ruotsi

Lääketieteen koulutusohjelmaan hakeutuvien joukosta suurinta joukkoa motivoi kiinnostus ihmiseen.

Lääketieteen opintojen suosio Suomessa on pysynyt korkeana vuosikymmeniä.  Hakijamäärät ovat korkeita, eikä alan arvostus ja työllisyystilanne huomioon ottaen lääketieteen koulutuksen  suosio ole mitenkään ihmeellistä. Kuuden vuoden opintojen jälkeen opiskelijat valmistuvat ammattiin, jolla on yhteiskunnassa täysin poikkeuksellinen merkitys ihmisten terveyden edistäjänä. Tiedon ja teknologian lisääntyessä myös lääkärin työ muuttuu ja monipuolistuu ja odotukset lääkäreiden osaamista kohtaan kasvavat. Lääkäriopinnot eivät ole pelkästään avain varmaan työllisyyteen ja kilpailukykyiseen palkkaukseen, vaan kokonaisuus valtavaa määrää tietoa, taitoja ja asenteita.

Lääketieteen erikoisaloja on noin 50. Erikoistumaan voi hakeutua sen jälkeen kun opiskelija on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi ja saanut Valviran myöntämän luvan toimia laillistettuna lääkärinä. Ensimmäisenä opiskeluvuotena voi hakeutua myös tutkijalääkäriohjelmaan. Ohjelmaan hyväksytään noin 10 opiskelijaa vuosittain, jotka tekevät tohtorintutkintoon tähtäävää tutkimusta lääketieteen opintojen ohella ja saavat tutkijankoulutusta kansainvälisesti arvostetussa ympäristössä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolun kautta. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.