Ura ja työelämä

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma yhdessä valitsemasi maisteriohjelman kanssa valmistavat monipuolisiin opetustehtäviin eri koulutusasteilla ja aikuiskoulutuksessa.

Jos suunnittelet äidinkielen opettajan uraa, sinun tulee sisällyttää tutkintoosi opintoja kielestä, kirjallisuusaineesta sekä puheviestinnästä. Aineenopettajan pedagogiset opinnot puolestaan suoritetaan maisterivaiheessa. Voit tutustua tarkemmin opettajan pätevyyteen vaadittaviin opintoihin täältä.

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien opinnot tarjoavat myös valmiuksia tiedotuksen, viestinnän ja kustannusalan töihin, kirjasto- ja tutkimustyöhön sekä erilaisiin kulttuurialan tehtäviin. Myös hallinnon alalla tarvitaan yhä enemmän kielen ja kulttuurin asiantuntijoita erilaisissa suunnittelu- ja koordinointitehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Tutustu kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien alumnien urapolkuihin 375 humanistia -sivustolla ja Töissä.fi-palvelussa.

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Alum­ni­ta­ri­na - Nana Si­ro­nen, kus­tan­nus­pääl­lik­kö

Lukeminen, kirjoittaminen ja opettaminen ovat pyhä kolminaisuus, jonka varaan Helena Ruuska on elämänsä uskonut. Mihin työ loppuu ja mistä harrastus alkaa, hän ei spekuloi. Tilanteesta riippuen Ruuska on äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, oppikirjailija, kriitikko, kirjallisuudentutkija tai elämäkerturi. Hän on vaihtanut työpaikkaa, jopa ammattia, mieltymystensä ja onnenkantamoisten mukaan. Mutta kirjat, kirjoittaminen ja opettaminen ovat olleet kaikessa mukana.

Lue lisää Helena Ruuska 375 humanistia.

Kari Hotakaisen kynästä on irronnut kaunokirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjoja, runoja, näytelmiä, kolumneja, lehtijuttuja ja mainostekstejä. Viiden puron kirjoitustekniikka takaa sen, että tuloksia syntyy jokaisena työpäivänä. Hotakaiselle lukija on kuningatar tai kuningas, joka lukee ja kokee tekstin haluamallaan tavalla. Kirjailijan tehtäväksi jää kirjoittaa hyvin.

Lue lisää Kari Hotakainen 375 humanistia.

Paula Havaste on filosofian tohtori, tiedekeskus Heurekan tapahtumapäällikkö ja kirjailija – humanistin koulutuksella voi tehdä monenlaista yhtä aikaa.

Lue lisää Paula Havaste 375 humanistia.

Uteliaisuus on hyve ainakin Suvi Aholalle. Ilman uteliaisuutta hän ei olisi työskennellyt yli 30 vuoden ajan toimittajana Helsingin Sanomissa. Intohimo kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen on johdattanut Aholan julkaisemaan kirjoja ja tekemään väitöskirjatutkimuksen lukupiireistä. Toiveena hänellä on oppia kirjoittamaan vielä paremmin verkkolukijakunnalle.

Lue lisää Suvi Ahola 375 humanistia.