Kaikki koulutusohjelmat

Kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelma

Kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelma
Seuraava haku alkaa 16.3.2022
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 16.03.2022 klo 08.00Loppuu: 30.03.2022 klo 15.00
Kieli
suomi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.
Teaching language
Suomi

koulutamme kirjallisuuden tuntemuksen ja teorioiden sekä kaunokirjallisten tekstien kriittisen lukemisen asiantuntijoita

Opinnoissa korostuu kirjallisten teosten analyysi ja perehtyminen kirjallisuuden teorioihin ja metodeihin, jotka toimivat analyysin välineinä. Tavoitteena on kirjallisuudelle ominaisten piirteiden, rakenteiden ja tyylikeinojen tuntemus. Tekstilähtöisyyttä täydentää tekstien ymmärtämistä ohjaavien historiallisten virtausten ja lajityyppien opiskelu – koko tekstienvälisyyden sekä kontekstien maailma, johon kirjalliset teokset sijoittuvat. Kaikki tämä auttaa meitä ymmärtämään taidetta ja kulttuuria laajemmin. Kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelmassa on seitsemän opintosuuntaa – voit erikoistua kotimaiseen kirjallisuuteen, yleiseen kirjallisuustieteeseen, pohjoismaiseen kirjallisuuteen (ruotsinkielinen nordisk litteratur), englanninkieliseen kirjallisuuteen, venäläiseen kirjallisuuteen, ranskan kieleen ja ranskankieliseen kulttuuriin tai saksankielisten maiden kulttuuriin ja kirjallisuuteen.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.