Kaikki koulutusohjelmat

Kasvitieteen maisteriohjelma

Kasvitieteen maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
15 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Miten kasvit voivat auttaa meitä selviytymään globaaleista haasteista?

Kasvit ovat luonnon omia aurinkovoimaloita ja ylläpitävät elämää maapallolla. Ne ovat useimpien ravintoverkkojen ja ekosysteemien perusta. Kasvit tuottavat happea ja muuttavat auringon energian kemialliseksi energiaksi tuottaen meille ravintoa, kuituja, uusiutuvaa energiaa ja raaka-aineita monenlaisiin tarpeisiin. Ne toimivat yhteistyössä toisten eliöiden kanssa ja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa fysikaalisen ja kemiallisen ympäristönsä kanssa, kommunikoivat ja sopeutuvat kulloistenkin olojen mukaan. Miten kasvit tekevät kaiken tuon toiminnallisella, fysiologisella ja molekyylitasolla - ja miksi on tärkeää tutkia näitä asioita?

Saat ajankohtaiset vastaukset, jotka perustuvat tutkijoidemme huippututkimukseen, tähän ja moniin muihinkin suuriin kysymyksiin valmistuessasi kasvitieteen maisteriohjelmasta.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.