Kaikki koulutusohjelmat

Historian maisteriohjelma

Historian maisteriohjelma
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Kieli
suomi, ruotsi, suomi ja ruotsi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Historian maisteriohjelmassa syvennät historian asiantuntijuuttasi

Perehdyt erilaisiin tutkimuksellisiin teemoihin ja aikakausiin sekä siihen, miten historiaa tutkitaan ja miten sitä on aiemmin tutkittu. Historian opinnot antavat valmiudet käsitellä suuria tietomääriä ja löytää niistä oleellinen asiasisältö. Opintojen avulla pystyt tarkastelemaan maailmaa ja yhteiskunnallisia ilmiöitä luovasti ja kriittisesti. Maisteriopintojen keskiössä on maisterintutkielma, jonka tavoitteena on kehittää tutkimukseen tarvittavia valmiuksia. Niistä tärkeimpiä ovat kyky itsenäiseen tiedonhakuun, olemassa olevan tiedon erittelyyn ja kriittiseen arviointiin sekä itsenäiseen tiedon tuottamiseen ja soveltamiseen. Samalla kehität projektinhallinnan taitoja ja laajojen kokonaisuuksien hallintaa.

Historian maisteriohjelma muodostuu yhdestä tieteenalasta eli historiasta, jonka opinto-oikeuden kaikki maisteriohjelmaan valitut saavat. Maisteriohjelmassa voit suorittaa myös valinnaisia opintoja oman kiinnostuksesi ja suuntautumisesi mukaan.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.