Kaikki koulutusohjelmat

Genetiikan ja molekulaaristen biotieteiden maisteriohjelma

Genetiikan ja molekulaaristen biotieteiden maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
15 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Miten elämän rakennuspalikat on järjestetty?

Miten geenit säätelevät solujen, kudosten ja eliöiden kehitystä ja toimintaa? Miten molekyylit, solut ja kudokset toimivat ja viestivät keskenään, ja miten niiden toimintaa tutkitaan? Nämä kysymykset ovat keskeisiä, kun halutaan ymmärtää molekyyli- ja solutason mekanismeja, joiden häiriintyminen voi vaikuttaa esimerkiksi erilaisten tautitilojen syntyyn ja etenemiseen.

Maisteriohjelmassa saat modernin genetiikan ja molekyylibiotieteiden tiedot ja taidot, joita voit syventää valitsemassasi opintosuunnassa. Voit erikoistua biokemiaan ja rakennebiologiaan, genetiikkaan ja genomiikkaan, solu- ja kehitysbiologiaan tai molekulaaristen ja analyyttisten terveyden biotieteisiin.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.