Kaikki koulutusohjelmat

Filosofian maisteriohjelma

Filosofian maisteriohjelma
Seuraava haku keväällä 2022.
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku keväällä 2022.
Kieli
suomi, ruotsi, suomi ja ruotsi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

tieto, todellisuus, mieli, merkitys, totuus, tiede, yhteiskunta, toiminta, arvo, oikea ja väärä

Filosofia käsittelee hyvin perustavanlaatuisia ja yleisiä kysymyksiä, jotka koskevat maailmaa ja ihmisen asemaa siinä. Keskeisiä aiheita ovat tieto, todellisuus, mieli, merkitys, totuus, tiede, yhteiskunta, toiminta, arvo, oikea ja väärä. Filosofian maisteriohjelma tarjoaa syventävän katsauksen filosofian historiaan ja nykyisiin suuntauksiin. Filosofian maisteriohjelman opetustarjontaan osallistuu riittävän suuri määrä opettajia, jotta opiskelijat voivat syventyä mihin tahansa filosofian osa-alueeseen. Maailmalla Helsingin yliopiston filosofia tunnetaan erityisesti etiikasta, tieto-opista, logiikasta ja yhteiskuntatieteen filosofiasta. Maisteriohjelmassa opintosuuntia on neljä: teoreettinen filosofia, käytännöllinen filosofia, ruotsinkielinen filosofia sekä opintosuunta aineenopettajan kelpoisuuden suorittaville opiskelijoille.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.