Kaikki koulutusohjelmat

Ympäristömuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelma

Ympäristömuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa vuoden 2021 lopussa.
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku alkaa vuoden 2021 lopussa.
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
13 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Kuinka tehdä kestäviä valintoja maailmanlaajuisesti?

Globaalit yhteiskunnalliset ja ympäristöongelmat edellyttävät ratkaisuja, jotka tukeutuvat useisiin tieteenaloihin ja ylittävät tieteen ja päätöksenteon väliset raja-aidat. Ympäristömuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelmassa sinut koulutetaan vastaamaan globaaleihin ympäristöön ja kestävyyteen liittyviin haasteisiin luentojen, seminaarien, projektioppimisen sekä laboratorio- ja kenttäkurssien avulla.

Voit valita yhden maisteriohjelman kahdesta opintosuunnasta: ympäristömuutoksen opintosuunnan tai globaalin kestävyyden opintosuunnan. Voit myös valita temaattisia opintokokonaisuuksia esimerkiksi seuraavilta aloilta: ilmastonmuutos, ruokajärjestelmät, kaupunkitutkimus, Itämeri-tutkimus, arktinen tutkimus sekä sosio-ekologiset järjestelmät.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.