Kaikki koulutusohjelmat

Taloustieteen maisteriohjelma

Taloustieteen maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
18 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Korkeatasoista taloustieteen koulutusta

Taloustieteen maisteriohjelmassa saat korkeatasoista koulutusta taloustieteen alalta. Ohjelman rungon muodostaa opintojen aluksi suoritettava taloustieteen teorian ja ekonometristen menetelmien opintokokonaisuus, jossa perehdyt keskeiseen mikro- ja makrotalousteoriaan sekä ekonometrisiin perusmenetelmiin. Tämän kokonaisuuden suoritettuasi voit valita laajasta valikoimasta ne taloustieteen erikoisalat, joihin haluat keskittyä. Vapaasti valittavat opinnot voit suunnata joko taloustieteeseen tai muihin yliopistotasoisiin opintoihin.

Helsingin yliopiston taloustieteen maisteriohjelma valmistaa vaativiin ekonomistin tehtäviin niin yrityksissä kuin julkisella sektorillakin. Tyypillisesti ekonomistit toimivat taloustieteellistä osaamista vaativissa hallinto-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä erilaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.

Maisteriohjelman opetus on järjestetty yhteistyössä Hankenin ja Aalto-yliopiston taloustieteiden laitosten kanssa. Kolmen taloustieteen laitoksen muodostama Helsinki Graduate School of Economics -yksikkö (Helsinki GSE) tarjoaa laajimman valikoiman taloustieteen kursseja Suomessa.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.