Kaikki koulutusohjelmat

Ilmakehätieteiden maisteriohjelma

Ilmakehätieteiden maisteriohjelma
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Lue lisää opinnoista koulutusohjelman englanninkieliseltä verkkosivulta
Seuraava haku alkaa 1.12.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 01.12.2021 klo 08.00Loppuu: 05.01.2022 klo 15.00
Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
15 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Miten ilmasto muuttuu?

Ilmastonmuutos, kaupunkien ilmanlaatu ja äärimmäiset sääilmiöt ovat maailmanlaajuisia huolenaiheita, joita ei pystytä vielä nykypäivänäkään täydellisesti ymmärtämään. Ilmakehätieteellinen tutkimus onkin nyt ja tulevaisuudessa erittäin tärkeää näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Ilmakehätieteiden maisteriohjelma vastaa näihin yhteiskunnallisiin tarpeisiin olemalla ainoa meteorologeja kouluttava koulutusohjelma Suomessa.

Meteorologit työskentelevät mm. sään ennustamisen, ilmakehätieteellisen tutkimuksen ja lentoturvallisuuden parissa. Ohjelmastamme on mahdollista kouluttautua myös hydrosfäärin eli vesikehän geofyysikoksi työskentelemään jään, hydrologian ja merentutkimuksen parissa, sekä kemistiksi tai aerosolifyysikoksi työskentelemään asiantuntijatehtävissä joko yksityisellä sektorilla tai tutkimuksessa. Meteorologian, ilmakehä- ja geotieteiden ammattilaisia tarvitaan erilaisissa puhtaan teknologian, energia-, vakuutus- ja konsulttiyhtiöissä sekä poliittisissa rooleissa.

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös valintaperusteet.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.