Cycle4sarcoma-hyväntekeväisyyspyöräily tukee harvinaisen sairauden tutkimusta

Cycle4Sarcoma

Ville Laakso, 41-vuotias sarkoomapotilas ja kahden pojan isä, toteuttaa unelmansa syyskuussa pyöräilemällä Turku-Tampere-Helsinki-Turku, yhteensä noin 600 km, noin 200 km päivässä.

Harvinainen sairaus muutti suunnitelmat

Vuonna 2009 Villen piti jäädä kotiin hoitamaan kahdeksankuista poikaansa, mutta suunniteltu  koti-isävuosi kuluikin syöpähoidoissa. Joulukuussa 2009 löydetty kasvain osoittautui erittäin harvinaiseksi syöpätyypiksi – kyseessä oli mesenkymaalinen kondrosarkooma. Kyseistä syöpätyyppiä diagnosoidaan vuosittain keskimäärin 17 tapausta koko maailmassa. Harvinaisissa syövissä lääketutkimuksia on vaikea toteuttaa ja hoidot kehittyvät hitaasti. Villen tapauksessa on ollut onni, että myös syöpä on edennyt hitaasti. Lähes kymmenen vuoden aikana Villeä on  hoidettu kaikella Suomessa saatavissa olevalla osaamisella, mutta metastasoitunut syöpä on ja pysyy.  

Sairaudelle näkyvyyttä pyöräilytempauksella

Ville on myös aktiivinen pyöräilijä ja kilpapyöräilyn seuraaja. Hän on pyöräilyseura BMX Turku ry:n perustajajäsen ja pyöräillyt aina niin maastossa, maantiellä kuin BMX-radalla ja skeittiparkissakin. Tällä hetkellä tilanne on sarkooman suhteen stabiili, etenevässä sairaudessa toisin sanoen hyvä. 

Ville päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa: hän pyöräilee kolmen päivän etappiajon kolmen yliopistosairaalakaupungin kautta. Villen tavoitteena on kerätä rahaa sarkoomatutkimukselle sekä lisätä näkyvyyttä tälle hankalasti havaittavalle ja vaikeahoitoiselle syöpätyypille, josta juuri kukaan ei ole kuullut ennen kuin itse tai oma läheinen sairastuu. 

Tule mukaan tukemaan sarkoomatutkimusta

Villen pyöräilyntuotot ohjataan Helsingin yliopiston rahastojen lääketieteen rahastoon, jonka kautta varat kanavoidaan tueksi Helsingin yliopistossa tehtävälle sarkoomatutkimukselle. Lahjoituksen voi tehdä tilisiirtona Helsingin yliopiston rahastojen tilille Nordea: IBAN = FI15 1660 3001 0767 70, BIC = NDEAFIHH. Saaja: Helsingin yliopiston rahastot. Viestiksi:  Cycle4sarcoma, lahjoittajan nimi ja yhteystiedot.  Lahjoituksen voi tehdä myös verkossa täällä >>

Lahjoitusvaroilla tuetaan sarkoomatutkimusta ja esimerkiksi tutkijoiden matkoja kansainvälisiin sarkoomakokouksiin. Sarkoomat ovat harvinaisia syöpiä. Niiden hoito on keskitetty suurimpiin sairaaloihin, jotta kaikille potilaille voidaan tarjota paras osaaminen näissä hankalasti hoidettavissa ja haastavissa syöpäsairauksissa. Nyt kerättävillä lahjoituksilla halutaan auttaa Helsingin yliopiston ja yliopistollisen sairaalan tutkijoiden ja lääkäreiden erikoistumista sarkoomien erityisosaajiksi. Näin mahdollistetaan kansainvälisen tietotaidon siirtyminen myös suomalaisten sarkoomapotilaiden käyttöön. 

Lisätietoja

Koordinaattori/Yhteyshenkilö 
Annika Laakso/PoRes Communication, www.pores.fi  
Sähköposti annika.laakso@pores.fi, puh. 044 2729004 

Valmennus 
Jukka Mäennenä 
http://www.super-sets.com/kuka/ 
http://ptakatemia.fi/jukka-maennena/ 
Aktiivinen pyöräilijä ja koulutettu valmentaja. Kirjoittanut mm. kirjat Suuri suomalainen pyöräkirja 
(2016) sekä Maastopyöräkirja (2018). 

Huolto 
Toni Aallos 
Aktiivinen pyöräilijä, Nummen Pyörä Oy:n työntekijä, joka on toiminut huoltomiehenä mm. Team 
Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilyssä Pariisiin. . 

Tiedotus 
Hankkeen toteuttajan henkilökohtainen Instagram-tili @vslaakso, #cycle4sarcoma
Facebook-sivu: #cycle4sarcoma