Koulutusmaksut

Psykoterapeuttikoulutus on maksullista yliopiston järjestämää täydennyskoulutusta. Sen kustannuksista vastaa koulutettava tai hänen työnantajansa.

Koulutusohjelmien teoriaopintojen hinnat määräytyvät ryhmäkoon mukaan, ja lopullinen koulutusmaksu kerrotaan, kun koulutusohjelman opiskelijamäärä on varmistunut. Teoriaopintojen kokonaishinta vaihtelee koulutusohjelmittain noin 9 000 - 25 000 euron välillä, ja se jakautuu koko koulutuksen ajalle kahdesti vuodessa maksettaviksi lukukausimaksuiksi. Teoriaopintojen lisäksi koulutukseen kuuluu koulutusohjelmasta riippuen 80-250 tuntia omaa koulutuspsykoterapiaa sekä vähintään 120 tuntia työnohjausta, joiden hinta ei pääsääntöisesti sisälly koulutusmaksuihin. Koulutuspsykoterapian hinta on noin 85-140 €/h, joka vastaa arviolta myös yksilötyönohjauksen hintaa. Ryhmätyönohjauksen hinta on mm. pienryhmän koosta riippuen noin 35-50 €/h. Kaikki hinnat ovat suuntaa antavia ja riippuvat psykoterapeutin tai työnohjaajan omista taksoista.

Koulutusohjelman teoriaopintojen hinta sekä koulutuspsykoterapian ja työnohjauksen määrä ilmenevät haussa olevien koulutusohjelmien esittelyistä, jotka julkaistaan syksyisin.