Erikoislääkärien lisäkoulutus

Lisäkoulutusjärjestelmän tavoitteena on turvata terveyspalvelu-järjestelmän (työnantajan) tarpeista lähtevän erikoisalojen erityisosaaminen. Joillakin erikoisaloilla tarpeet kohdistuvat vain yliopistosairaaloihin ja joillakin erikoisaloilla on kyse laajemmasta kuin yliopistosairaalan tarvitsemasta erityis-osaamisesta. Lisäkoulutuksen voi aloittaa erikoislääkärikoulutuksen suorittamisen jälkeen. Koulutukseen kuuluu alan käytännön palvelu, teoreettinen kurssimuotoinen koulutus ja kuulustelu.

Lisätietoa koulutusohjelmista ja tarvittavat lomakkeet löydät Opiskelijan ohjeista tai meilahti-specialist@helsinki.fi

Opintopalveluiden yhteystiedot

Todistuksen hakeminen lomake

Tiedekunnassa lisäkoulutusohjelmaan rekisteröidään erikoislääkäri, jolle koulutuksen vastuuhenkilö on tehnyt koulutussuunnitelman. Rekisteröityminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Vuoden 2021 hakuajat ja opinto-oikeuden myöntäminen

Syksy 2021

Haku on jatkuva 18.1.2021 alkaen.

Hakemus jätettävä viimeistään (klo 15 mennessä) Opinto-oikeus myönnetään
9.8.2021 11.8.2021
13.9.2021 15.9.2021
11.10.2021 13.10.2021
15.11.2021 17.11.2021
13.12.2021 15.12.2021
   

Kevät 2022

Opinto-oikeuksien myöntämisajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Hakulomake

Opinto-oikeutta haetaan sähköisellä lomakkeella Ulappa-portaalissa. Huom! Kirjaudu ensin sisään portaaliin yliopiston tunnuksilla tai luo oma käyttäjätunnus järjestelmään, jotta pääset täyttämään hakulomakkeen.

Hakemuksen liitteet

Varaa valmiiksi tarvittavat liitteet sähköisessä muodossa:

  1. EL-todistus, mikäli EL-koulutus on tehty muualla kuin Helsingin yliopistossa (alkuperäinen tai kahden henkilön oikeaksi todistama kopio)
  2. Valviran päätös oikeudesta harjoittaa erikoislääkärin ammattia
  3. Lisäkoulutusohjelman vastuuhenkilön puolto oheisella lomakkeella

Päätöksestä ilmoittaminen

Kun hakemuksesi on käsitelty ja opinto-oikeus myönnetty, saat päätöksestä vahvistuksen sähköpostiisi.

Opinto-oikeuspäätös lähetetään sinulle postitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen muutaman viikon kuluessa. Työantaja tarvitsee opinto-oikeuspäätöksen EVO-korvauksen saamista varten. Säilytä tämä päätös itselläsi, sillä et voi saada sen kuin kerran. Jatkossa voit halutessasi saada yliopistolta opiskelutodistuksia (suomi/ruotsi/englanti), joilla näkyy opinto-oikeutesi myöntämisajankohta ja voimassaoloaika.

Mikäli hakemustasi pitää täydentää tai sitä ei voida hyväksyä, sinuun ollaan yhteydessä.

Kun koulutus on suoritettu loppuun, Lääketieteellinen tiedekunta myöntää siitä todistuksen. Todistuksen saamista varten lisäkoulutuksen suorittajan tulee täyttää todistushakemuslomake.

Lisätiedot ja neuvonta

meilahti-specialist@helsinki.fi, puhelinneuvonnan ja asiakaspalvelupisteen aukioloajat

Tiedekunnan tarjoamien lisäkoulutusohjelmien lisäksi Lääkäriliitossa on erityispätevyysjärjestelmä, josta saat lisätietoja liiton omilta sivuilta.