Euroopan kielten päivä

Euroopan kielten päivä
26.9.—1.10. Helsinki
26.9.—1.10. Helsinki

Tervetuloa juhlimaan Euroopan kielten päivää!

Euroopan kielten päivä korostaa monikielisen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tärkeyttä. Päivän juhlimisen tarkoitus on kannustaa kaikkia oppimaan ja käyttämään kieliä useissa tilanteissa ja ympäristöissä. Virallista Euroopan kielten päivää vietetään sunnuntaina 26.9.

Euroopan komissio ja Helsingin yliopiston kielikeskus järjestävät tänä syksynä Euroopan kielten päivän Suomen päätapahtuman. Tapahtumaviikon 26.9.—2.10. aikana järjestetään tapahtumia ja julkaistaan materiaaleja, jotka tuovat esille kielten moninaisuuden tärkeyttä sekä kielten ja vuorovaikutuksen jatkuvaan oppimiseen liittyviä näkökulmia.  

Tapahtumaviikko on suunnattu kaikenikäisille kielenoppijoille kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissa. Siis kaikille meille, joita kiinnostavat kielten oppiminen, monikielisyys, kulttuurinen moninaisuus, kulttuurinen ymmärrys ja vuorovaikutus. 

Viikon aikana voi ottaa vaikkapa ensimmäiset askeleet uuden kielen opiskelussa. Perjantaina 1.10. järjestetään kaikille avoin virtuaalinen päätapahtuma ja lukuisia eri kielten lyhyitä näytetunteja. Kaikki näytetunnit järjestetään etänä. Tarjolla on sekä kielen alkeita että viestintäosaamista kehittäviä näytetunteja. Tunneille voi osallistua kukin oppija itsenäisesti, tai koko luokka voi osallistua yhdessä samaan tuokioon yhteiseltä laitteelta. Osallistua voi myös useammalle tunnille.   

Näytetunneista vastaavat Kielikeskuksen opettajat ja tapahtuman yhteistyökumppanit. Osallistuminen tapahtumiin ja näytetunneille ovat maksuttomia, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen. Tutustu näytetuntien kielitarjontaan, ilmoittautumisohjeisiin, ja yhteistyökumppaneihin.