Tohtorikoulutus

Tohtorikoulutus kasvatustieteellisessä tiedekunnassa tarjoaa mahdollisuuden tohtoritutkintoon sisältyviin kiinnostaviin väitöskirjahankkeisiin. Näiden tavoiteaika on neljä vuotta kokopäiväisesti opiskellen.  Toivomme, että oppiaineemme innostavat sinua valitsemaan tiedekuntamme tieteellisten jatko-opintojesi koulutuspaikaksi.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työskentelyä. Työhön kuuluvat väitöskirjatutkimuksen kirjoittaminen sekä muut opinnot. Tohtorin tutkinnon tavoitteena ovat tieteellisesti merkittävä väitöskirja sekä laajemmin yhteiskuntaa kasvatustieteellisillä sovelluksilla palveleva tutkimusperustainen asiantuntijuus.  Vain osa tohtoreista jatkaa uraansa yliopistotutkijana, ja opintoja suunnitellessa onkin hyvä huomioida, että ura voi jatkua haastavissa tehtävissä yliopiston ulkopuolella.

Kasvatustieteellisestä tiedekunnasta valmistuneet tohtorit ovat monipuolisen koulutuksen saaneita tieteellisiä asiantuntijoita, joilla on edellytykset toimia vaativissa yliopistollisissa tutkimus- ja opetustehtävissä sekä akateemista ammattitaitoa vaativissa asiantuntijatehtävissä.