Helsingin yliopiston Zoom-palvelun tietosuojaseloste

Zoom on videoviestintäpalvelu tapaamisiin ja tapahtumiin verkossa.

Helsingin yliopiston Zoom on hankittu pohjoismaiden korkeakouluverkkojen yhteenliittymä NORDUnetin kautta. NORDUnetin tarjoama Zoom on mallia ”on premise” eli palvelimet sijaitsevat NORDUnetin konesaleissa. HY:lle Zoomia välittää verkoston suomalaisten korkeakoulujen omistama edustaja Tieteen tietotekniikan keskus CSC.

Zoom on kaikille yliopistolaisille tarjolla oleva palvelu. Sen käyttöön ja tunnistautumiseen tarvitaan voimassa olevat Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoite.

Käsittelemme ja tallennamme Helsingin yliopiston Zoom-palvelussa käyttäjien henkilötietoja (nimi, sähköpostiosoite, IP-osoite) sekä kokoustietoja (nimi, ajankohta ja kesto). Näihin tietoihin on pääsy vain ylläpidolla erillisoikeuksin. Yksittäisen tapahtuman tietoihin on pääsy myös kunkin tapahtuman järjestäjällä. Tyypillinen tapa tämän tiedon hyödyntämiseen on tapahtuman osallistujalistan tallennus.

Yllä kuvattuihin tietoihin on tarvittaessa pääsy myös palveluntarjoajan (NORDUnetin) ja palvelun välittäjän (CSC:n) ylläpidolla. Tietoja ei luovuteta eteenpäin kolmansille osapuolille ilman käyttäjien suostumusta.

Palvelun liikenne pysyy Euroopan Unionin alueella, ja tiedot tallentuvat NORDUnetin palvelimille Pohjoismaissa.

Tietojen tarkastusoikeus
Lisätietoja: https://www.helsinki.fi/fi/it/tietoturva-ja-kayttosaannot/henkilotietojen-kasittely-ja-tietosuojailmoitus kohdassa ”Mitä oikeuksia sinulla on?”