FAIR Nordic EPOS Data Hub

Nordic EPOS - A FAIR Nordic EPOS Data Hub- on NordForsk rahoitteinen projekti, joka sai positiivisen rahoituspäätöksen Nordic Research Infrastructure Hubs (2020-2022) haussa.

logo of NordForsk

 

Yhteistyökumppaneina ovat geofysikaalisia observatorioita Islannista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Nordic EPOS partnerit ylläpitävät kansallisia EPOSiin liittyviä tutkimusinfrastruktuureja (National Research Infrastructures, NRIs) jotka toimittavat dataa EPOS:iin Thematic Core Services (TCS) kautta ja/tai ovat osallisena näissä TCS konsortioissa. 

Lisätietoja Nordic EPOS projektista, sen tavoitteista ja partnereista löydät englinninkielisiltä Nordic EPOS sivuiltamme. 

Lue lisääNordic EPOS (in English)

Nordic EPOS järjestää työpajoja ja koulutustilaisuuksia sekä valmistelee opetusmateriaaleja tavoitteidensa saavuttamiseksi. Nordic EPOS on jaettu kuuteen osaan: 

  • EPOS infrastruktuuri datan ja palveluiden käytön koulutus,
  • Pohjoismaisen datan integrointi ja FAIRness,
  • Seismologisten havaintoverkkojen pohjoismainen asemahallinta,
  • Indusoitu seismisyys ja turvallinen yhteiskunta,
  • Vulkaanisen tuhkan ja kaasun monitorointi,
  • Geomagneettiset hasardit,
  • Viestintä ja vuorovaikutus
  • Jokainen kumppani on vastuussa yhdestä tai useammasta tehtävästä.

Englanninkielisiltä sivuiltamme löytyy ajantaisainen listaus menneistä ja tulevista pohjoismaisista EPOS tapahtumista. 

Pohjoismaista EPOS-toimintaa mainostetaan myös Nordic EPOS sähköpostilistan, EPOS:n ja kansallisten verkostojen nettisivuilla, sekä alan tapahtumissa ja seminaareissa. Suurin osa toiminnoista tapahtuu paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä kokouksissa, työpajoissa sekä konferensseissa. 

Lue lisääNordic EPOS tapahtumat (englanniksi)

Kokoelma Nordic EPOS projektin puitteissa tuotetuista tai siihen vahvasti sidoksissa olevista opetus- ja koulutusmateriaaleista ja esityksistä löytyy englanninkielisiltä sivuiltamme. Lisäksi sivuilta löytyy linkkejä pohjoismaiselle EPOS-yhteisölle mahdollisesti hyödyllisiin materiaaleihin.Lue lisääNordic EPOS materiaalipankki (englanniksi)