Henkilöhaku

Päivi
Korpisaari

Tieteenala
Osoite
PL 4 (Yliopistonkatu 3)
00014 Helsingin Yliopisto

Olen viestintäoikeuden professori, jonka toimenkuvaan kuuluu viestintä- ja informaatio-oikeutta koskeva tutkimus ja opetus. Asiantuntemukseeni kuuluvat sananvapaus ja yksityiselämän sekä kunnian suoja, sananvapausrikokset, sananvapauden käyttöön kuuluva korvausvastuu sekä tietosuojaan liittyvät kysymykset. Olen tutkinut myös työntekijän sananvapautta ja lojaliteettivelvollisuutta sekä viranomaisten toiminnan julkisuutta. Perus- ja ihmisoikeuksien sekä eurooppaoikeuden tulkintavaikutus luonnollisesti on olennainen osa viestintä- ja informaatio-oikeudellista tutkimusta.

Olen johtanut Emil Aaltosen säätiön rahoittamaa Henkilötietojen suoja digitalisoituvassa yhteiskunnassa -tutkimusprojektia, TEKESin rahoittaman MyGeoTrust -projektin mobiililaitteiden paiikannuspalveluita koskevan tutkimuksen oikeudellista tutkimusta sekä Suomen Akatemian rahoittaman satelliittipaikannusta ja sen häirintää koskevan INSURE-projektin oikeudellista tutkimusta. Aloitimme vast ikään Business Finlandin rahoittaman Neutral Host Pilot -tutkimushankkeen, jossa johdan datan kerämiseen ja hyödyntämiseen (tietosuoja), taajuussääntelyyn ja kilpailuoikeudellisiin näkökohtiin keskittyvää oikeudellista tutkimusta. Tutkimukseni kohteena on myös se, voidaanko sääntelyllä vähentää yksilöön kohdistuvaa vihapuhetta tai lieventää sen vaikutuksia.

Olen Opettajien akatemian jäsen, tiedekuntamme inspehtori, tiedekuntaneuvoston jäsen ja Helsingin yliopiston oikeusturvalautakunnan puheenjohtaja. Toimin myös tiedekunnan työhyvinvointityöryhmän puheenjohtajana.

Harrastan tennistä, beach volleyta, kuntosalilla käyntiä, musiikkia ja lukemista sekä koiran kanssa lenkkeilyä.

Tieteenalat: viestintäoikeus, informaatio-oikeus, vahingonkorvausoikeus, rikosoikeus, perus- ja ihmisoikeudet

Ajankohtaista

Löydät minut Twitteristä tunnuksella @PKorpisaari.

Täällä on tietoa Neutral Host Pilot -tutkimushankkesta:
https://www.luxturrim5g.com/new-blog/2019/11/4/nokia-driven-luxturrim5g-...

RSS Feed

No results.