Sprinkleriremontti Kaisa-talossa 2021-2022

Kokoelmia, lukupaikkoja ja ryhmätyötiloja on pois käytöstä vaiheittain remontin edetessä.

Heinäkuussa 2021 asiakkaiden käytössä ovat kerrokset 2, 5, K4 ja K3. Myös varausten itsepalvelunouto, kirjaston asiakaspalvelupiste, palautusautomaatti ja lainausautomaatit 3. kerroksessa ovat käytettävissä normaalisti.

Automaattinen palonsammutus- eli sprinklerijärjestelmä korjataan vaiheittain kaikissa Kaisa-talon kerroksissa. Korjaustyöt alkavat toukokuussa 2. kerroksesta ja kokonaisuudessaan remontti kestää arviolta helmikuuhun 2022 asti. 

  • Kerroksia ei suljeta kokonaan, vaan kulloinkin korjaustyön alla oleva alue erotetaan suojauksin muusta kerroksesta.
  • Kirjaston keskialueella sijaitseva kierreportaikko saattaa olla lyhyitä aikoja pois käytöstä eri kerroksissa, mutta hisseistä ainakin yksi on aina käytettävissä.
  • Kokoelmia, lukupaikkoja ja ryhmätyötiloja on pois käytöstä sen mukaan, missä kerroksessa ja millä alueella korjaustyötä kulloinkin tehdään.
  • Kokoelmat suojataan huputtamalla, minkä vuoksi kokoelmiin ei ole pääsyä korjaustöiden aikana.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja taloteknisestä projektista
Tapani Nousiainen
SRV Rakennus Oy
ext-tapani.nousiainen(at)srv.fi
p. 040 777 0139

Jussi Tuomola
HY / tilat ja kiinteistöt –toimiala
jussi.tuomola(at]helsinki.fi

Kirjaston yhteyshenkilö
Ritva Hagelin
Kehittämispäällikkö
ritva.hagelin(at)helsinki.fi
p. 02941 23872

Fabianinkadun puoleinen pääty 5.7.-22.8.
Oikeustieteen kokoelmat sekä China Law Center Collection ovat pois käytöstä 5.7.-1.8.2021 välisen ajan. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.
 
Fabianinkadun puoleiset lukupaikat, mikrofilmien lukulaitteet sekä kaikki ryhmätyötilat ovat pois käytöstä. Gradukärryt siirretään väliaikaisesti 3. kerrokseen, missä ne ovat käytettävissä normaalisti.
 
Suljetut työmaa-alueet on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 5.7.-1.8.".
 
Kaisaniemenkadun puoleinen pääty 26.7.-29.8.
Kasvatustieteiden sekä yhteiskuntatieteiden kokoelmat ovat pois käytöstä 26.7.-22.8.2021 välisen ajan. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.
 

Kaisaniemenkadun puoleiset lukupaikat, ryhmätyöhuone 4005 ja mikrofilmikaapit ovat pois käytöstä 29.8. asti.

Suljetut työmaa-alueet on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 26.7.-22.8.".
 
Karttakuva Kaisa-talon 4. kerroksen suljetuista alueista heinäkuussa 2021.
Kaisaniemenkadun puoleinen pääty 5.7.-22.8.
Teologian, Aasian ja Afrikan tutkimuksen sekä antiikintutkimuksen kokoelmat Kaisaniemenkadun puoleisessa päädyssä ovat pois käytöstä 5.7.-25.7.2021 välisen ajan. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.
 
Kaisaniemenkadun puoleinen lukualue ja ryhmätyöhuone 6005 ovat pois käytöstä 22.8. asti.
 
Suljetut työmaa-alueet on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 5.7.-25.7.".
 
Fabianinkadun puoleinen pääty 9.8.-5.9.
Filosofian, teologian ja antiikintutkimuksen kokoelmat Fabianinkadun puoleisessa päädyssä ovat pois käytöstä 9.8.-5.9.2021 välisen ajan. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.
 
Fabianinkadun puoleiset lukualueet, esteetön työtila 6042 sekä tutkijoiden lukutila 6034 ovat pois käytöstä. Gradukärryt siirretään väliaikaisesti 3. kerrokseen, missä ne ovat käytettävissä normaalisti.
 
Suljetut työmaa-alueet on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 9.8.-5.9.".
 
Karttakuva Kaisa-talon 6. kerroksen suljetuista alueista heinäkuussa 2021.

Suurin osa 3. kerroksesta rajataan työmaa-alueeksi. Luku- ja virkistysalueet Kaisaniemenkadun puoleisessa päädyssä ovat pois käytöstä remontin ajan. Varausten itsepalvelunouto, kirjaston asiakaspalvelupiste, palautusautomaatti ja lainausautomaatit ovat käytettävissä normaalisti.

Kokoelmat ovat pois käytöstä seuraavasti:

  • 28.6.-25.7.: Lainattavat sanakirjat, Opiskelun tukiaineisto, Tietosanakirjat ja Tietotekniikka.
  • 8.-25.7.: Kurssikirjat, Sanomalehdet ja Yleisaikakauslehdet.

Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata aineistoa. Käy siis hakemassa kurssikirjat lainaan kesäkuun aikana, jos tarvitset niitä kesällä.

Hyllyssä oleviin kurssikirjoihin voi heinäkuun aikana tehdä varauksia Helka-tietokannassa, ja ne noudetaan kun remontti on valmis. Saat Helkasta saapumisilmoituksen, kun varauksesi on noudettavissa itsepalveluna Kaisa-talon noutohyllystä.

Avoimen yliopiston heinäkuun sekä elokuun alkupuolen kesäopintojen kurssikirjat keskustan tieteenaloilta siirretään remontin ajaksi 2. kerrokseen, mistä niitä voi hakea lainaan normaalisti.

Myös oikeustieteellisen tiedekunnan kesätenttien kurssikirjat siirretään 2. kerrokseen, mikäli ne eivät ole saatavilla e-kirjana.

Lyhytlainojen eräpäiviä siirretään: välillä 5.-12.7. erääntyvien lyhytlainojen eräpäivät siirretään maanantaihin 26.7.

Suljetut työmaa-alueet on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 25.7.2021 asti".

Karttakuva Kaisa-talon 3. kerroksen suljetuista alueista heinäkuussa 2021.

7. kerros suljetaan kokonaan eikä sinne ole pääsyä remontin aikana. Lukualueet, terassi ja Tutkijatila 7046 ovat pois käytöstä.

Hintikan kokoelma ja uusimmat lehdet ovat pois käytöstä 28.6.-25.7.2021 välisen ajan. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.

Suljettu työmaa-alue on merkitty oheiseen pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 28.6.-25.7.".

Karttakuva Kaisa-talon 7. kerroksen suljetuista alueista heinäkuussa 2021.

Näillä alueilla korjaustyöt on saatu valmiiksi, ja kokoelmat ja tilat ovat normaalisti käytettävissä.

3. kerros (tehty 28.6.-25.7.2021)

7. kerros (tehty 28.6.-25.7.2021)

2. kerros (tehty 19.5.-28.6.2021)

  • Kaikki kokoelmat, lukualueet, hiljainen lukusali, seisomapaikat, monitoimilaitteet sekä Alumni-tila ovat käytettävissä. 
  • Korona-ajan asiakasmäärärajoitusten vuoksi 2. kerroksen lukupaikat on varattu vain Helsingin yliopistoyhteisön käyttöön.