Tilaa aineistoa

Voit tilata lainaksi tai jäljenteinä kirjallisuutta ja artikkeleita muista kirjastoista kaukopalveluna. Kaukopalvelu on maksullista. Lähettävä kirjasto toimittaa tilaamasi kirjan Helsingin yliopiston kirjastoon, josta noudat sen itse. Maksat tilausmaksun noutaessasi kirjaa.

Jos et löydä tutkimuksessa, opetuksessa tai opiskelussa tarvitsemaasi aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen. Hankintaehdotuksen tekeminen vaatii kirjautumisen Helkaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Hankimme ehdotettuja aineistoja kirjaston aineistopolitiikan perusteella käytössä olevien määrärahojen mukaan.

Helsingin yliopiston, HYKS:n ja Ilmatieteen laitoksen henkilökunta voi veloituksetta tilata kirjoja (pl. kurssikirjat) tai artikkelikopioita Helsingin yliopiston kirjaston kaikkien toimipaikkojen kokoelmista tai Kuopion Varastokirjastosta omaan työosoitteeseen. Voit tehdä tilauksen kirjautumalla HELKAan ja varaamalla kirjaston kokoelmista tarvitsemasi kirjan työsoitteeseesi.

Tarvitsemasi lehden kohdalla on Helkassa Artikkelikopio –pyyntö, jonka valitsemalla saat lomakkeen, jonne täytät artikkelin tiedot. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. Tarkistathan, että tiedoissasi on ajantasainen Helsingin yliopiston työpisteen osoite.

Aineistopyynnöt Kuopion Varastokirjastosta tehdään kaukopalvelutilauksena.