Tilaa aineistoa

Jos tarvitset kirjan tai artikkelin, jota ei löydy Helsingin yliopistosta, voit pyytää Helsingin yliopiston kirjastoa tilaamaan sen sinulle lainaksi toisesta kirjastosta. Yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat vaihtoehtoisesti tehdä myös hankintaehdotuksen kirjastolle.

Jos haluat Helsingin yliopiston kirjaston kirjan kaukolainaksi, ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi.

 

Voit tilata lainaksi tai jäljenteinä kirjallisuutta ja artikkeleita muista kirjastoista kaukopalveluna. Kaukolainan tilaamiseksi tarvitse Helka-kirjaston asiakkuuden. Kaukopalvelu on maksullista. Lähettävä kirjasto toimittaa tilaamasi kirjan Helsingin yliopiston kirjastoon, josta noudat sen itse. Maksat tilausmaksun noutaessasi kirjaa.

Helsingin yliopiston henkilökunta voi tilata kirjoja ja artikkeleita Varastokirjastosta veloituksetta työosoitteeseen tai sähköpostiin.

Jos et löydä tutkimuksessa, opetuksessa tai opiskelussa tarvitsemaasi aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen. Hankintaehdotuksen tekeminen vaatii kirjautumisen Helkaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Hankimme ehdotettuja aineistoja kirjaston aineistopolitiikan perusteella käytössä olevien määrärahojen mukaan.

Helsingin yliopiston, HYKS:n ja Ilmatieteen laitoksen henkilökunta voi tilata Helkan kautta veloituksetta kirjoja (pl. kurssikirjat) tai artikkelikopioita omaan työosoitteeseen Helsingin yliopiston kirjaston kaikkien toimipaikkojen kokoelmista. 

Tilauksen tehdäksesi kirjaudu Helkaan ja tee varaus kirjaan, jonka haluat tilata. Valitse varauksen noutopaikaksi "Työosoite". Tarkista myös, että omissa tiedoissasi Helkassa on ajantasainen Helsingin yliopiston työpisteen osoite.  

Voit tilata artikkelikopion kirjaston kokoelmiin kuuluvan lehden sijaintitietojen yhteydessä olevasta Artikkelikopio –linkistä. Täytä linkistä aukeavaan lomakkeeseen lehdestä haluamasi artikkelin tiedot. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. 

Voit tilata 10 artikkelikopiota tai kirjaa kuukaudessa. 

Kirjat toimitetaan suoraan postilokeroosi, joten sinun ei tarvitse noutaa niitä itse kirjastosta. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. 

Palvelun kautta et voi tilata kurssikirjoja (joiden laina-aika on 2 tai 14 vrk) etkä Kansalliskirjaston aineistoa.