E-aineistojen etäkäyttö

Helsingin yliopiston kirjaston elektronisten aineistojen etäkäyttö yliopiston verkon ulkopuolelta on mahdollista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Etäkäyttö kirjaston hakupalveluissa

Kirjaston aineistoja voi käyttää etäyhteydellä yliopiston verkon ulkopuolelta Helka-tietokannan etäkäyttöä tukevien linkkien kautta. Avatessasi aineistoa sinua pyydetään kirjautumaan yliopiston käyttäjätunnuksella etäkäytön aktivoimiseksi.   

Jos sinulla on ongelmia etäkäytössä tai joku elektroninen aineisto ei toimi, ota yhteyttä e-library@helsinki.fi tai kirjaston verkkosivun chat-palvelussa.

Etäkäyttö VPN-yhteydellä

Kirjaston elektronisia aineistoja voidaan käyttää yliopiston verkon ulkopuolisilta koneilta myös muodostamalla suojattu ns. VPN-yhteys oman koneen ja yliopiston palvelimen välille. VPN-yhteyttä voi kokeilla erityisesti silloin, jos aineiston etäkäyttö ei toimi kirjaston hakupalveluissa olevien linkkien kautta. 

Jos käytät OpenVPN-palvelua, valitse yhteydeksi hy-vaihtoehto, jolla e-aineistot toimivat. OpenVPN hy-tun-vaihtoehdolla et pääse kirjaston e-aineistoihin.  

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen löydät yliopiston Tietotekniikkakeskuksen etäyhteyksiä koskevilta sivuilta.